Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát

safran - fotkasafran, 22. mája 2014
Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát
Foto: safran

Ak Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, alebo aspoň usmeje. A ak nestačí, skúste prehodiť: preložené znova preložiť... bavíte sa o to viac, ako tie jazyky poznáte :-) Nie, tentokrát neduste zeleninu, až je sentimentálna (ostane surová) :-)

1-2
porcia
5 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 5 ks
pár koliesok
zopár lístkov
Dresing na šalát:
1 štvrtina
3 PL
1 a viac PL
 podľa chuti
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Škrabkou na zemiaky skartujte zelenú očistenú a umytú špargľu :-) Pomáhajte si ako viete, niekedy je lepšie od spodu, hlavička sa dá lepšie rozkrájať z vrchu. Ani najostrejším nožom sa mne to nedalo. Škrabka je škrabka...

  2. 2

    Zo surovej zelenej cukiny nakrájajte 3mm kolieska a tie prekrájajte na malé kocky 3x3mm. Krajšia by bola žltá naisto.

  3. 3

    Paradajku so šupkou, bez semien, iba dužinu nakrájajte na drobno.

  4. 4

    Na dresing alebo zálievku, podľa toho, ako ste pravoverný Slovák, rozpučte štvrťku zrelého avokáda, pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a rozbombardujte na prvočinitele. Trocha vody pomôže, možno aj štipka soli a korenia,

  5. 5

    Poukladajte stužky špargle na tanier, spôsobne porozhadzujte kocôčky cukiny, paradajky, zalejte avokádovou zálievkou, prípadne ešte pokropte olivovým olejom. Pre zelenožravcov podávajte teraz.

    Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát - obrázok 5
  6. 6

    Pre ostatných doplňte nejakými bielkovinami a prisypte pár lístkami hladkej pertžlenovej vňate. Tu je filet z dúhového pstruha. Dá sa ponúknuť na studeno alebo s naparenou špargľou ako teplé predjedlo či ľahká večera. Ak podávate na teplo, nezabudnite nahriať tanier - ryba si to vyžaduje... Dobrú chuť!

    Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá to veľmi dobre, pekne si to skombinovala :)
takýto svieži šalát by mi veľmi chutil, krásny recept.
ako pozerám, ty @safran dlho nič, si v úzadí a potom sa rozbehneš skvelými neokukanými novinkami pre varecháčov, najmä pre vegetariánov a milovníkov sezonnej aktuálnej lahodnej zeleninky :-)
vynikajúca kombinácia (y)
vysoko oceňujem tento prínos :-)
Paráda! Originálny recept, krásne foto, 5*!