Je to veľmi jednoduchý recept na šišky,vždy sa vydaria. Sú jemnučké a nadýchané.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks uvarené prelisované |
|
2 lyžice |
|
3 lyžice |
|
2 ks |
|
1 štamperlík (rum) |
|
štipka |
|
vlažná |
|
na posypanie |
|
|
|
1 kocka |
|
1 l |
|
Postup
-
1
Kvások pridáme do múky,potom pridáme ostatné ingrediencie./mali by mať izbovú teplotu/ Pridáme vlažnú vodu,podľa potreby aby sa suroviny spojili. Vymiesime vláčne cesto, necháme vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrajujeme asi 1 cm vysoké kolieska.Tie necháme znovu chvíľu podkysnúť. Pred vložením do vriaceho oleja zatlačíme v strede prstom dierku. Oleja musí byť dostatok,aby sa šišky pekne zdvihli.
- 3
Do oleja vkladáme dierkou nadol, potom pečieme z opačnej strany. Hotové šišky uložíme na misu,do stredu dáme lekvár /príp. džem/ a osypeme práškovym cukrom.
- 4
Dobru chut
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na slano.
potrebujeme - päťdesiat gramov.
vieš čo, helca103, vedˇ aj vyskúšam.
nie, zemiaky vobec nie je citit. Sisky su trochu "hutnejsie" ako klasicky recept.
@ evia
drozdie som urcite pisala,aj viac obrazkov som pridavala, ale asi som nieco "spackala" a nezobralo mi vsetko.
Dakujem za upozornenie, pokusim sa to este dopisat,ak sa mi to nepodari, tak nastastie recept zacina slovkom "kvasok", tak gazdinky pochopia .-)
Toto bol moj prvy vlozeny receptik, ucim sa, snad sa to zlepsi :-)
Mne v tom ceste ale chybala stipka soli....
Dakujeme za recept ;)