Šišky

Autor receptu: majki555

Je to veľmi jednoduchý recept na šišky,vždy sa vydaria. Sú jemnučké a nadýchané.

30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvások pridáme do múky,potom pridáme ostatné ingrediencie./mali by mať izbovú teplotu/ Pridáme vlažnú vodu,podľa potreby aby sa suroviny spojili. Vymiesime vláčne cesto, necháme vykysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrajujeme asi 1 cm vysoké kolieska.Tie necháme znovu chvíľu podkysnúť. Pred vložením do vriaceho oleja zatlačíme v strede prstom dierku. Oleja musí byť dostatok,aby sa šišky pekne zdvihli.
  3. Do oleja vkladáme dierkou nadol, potom pečieme z opačnej strany. Hotové šišky uložíme na misu,do stredu dáme lekvár /príp. džem/ a osypeme práškovym cukrom.
  4. Dobru chut