Šišky
Autor receptu: majki555
Je to veľmi jednoduchý recept na šišky,vždy sa vydaria. Sú jemnučké a nadýchané.
30 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvások pridáme do múky,potom pridáme ostatné ingrediencie./mali by mať izbovú teplotu/
Pridáme vlažnú vodu,podľa potreby aby sa suroviny spojili. Vymiesime vláčne cesto, necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrajujeme asi 1 cm vysoké kolieska.Tie necháme znovu chvíľu podkysnúť.
Pred vložením do vriaceho oleja zatlačíme v strede prstom dierku.
Oleja musí byť dostatok,aby sa šišky pekne zdvihli.
- Do oleja vkladáme dierkou nadol, potom pečieme z opačnej strany.
Hotové šišky uložíme na misu,do stredu dáme lekvár /príp. džem/ a osypeme práškovym cukrom.
- Dobru chut