Sirup z čierneho ríbezlia

Autor receptu: lekorica

Tento chutný recept na sirup mi dala moja mamka. Je naozaj výborný a v letných horúčavách osvieži.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ríbezle, ríbezľové lístky a vodu varíme 30 minút. Potom odstavíme a scedíme. Mám toho viacej, lebo som robila až z 5 dávok.
  2. Do šťavy pridáme cukor a necháme priviesť do varu. Takto varíme ešte 10 minút (sirup musí vrieť a netreba variť dlhšie, lebo vám veľmi zhustne). Odstavíme a nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Zamiešame a ešte horúce vlievame do fliaš. Najlepšie sú tieto z mlieka, lebo chytia viečko a sirup sa nekazí. Po otvorení sirup skladujem v chladničke, aby sa neprekysol.