Sirup z čierneho ríbezlia
Autor receptu: lekorica
Tento chutný recept na sirup mi dala moja mamka. Je naozaj výborný a v letných
horúčavách osvieži.
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ríbezle, ríbezľové lístky a vodu varíme 30 minút. Potom odstavíme a scedíme. Mám toho viacej, lebo som robila až z 5 dávok.
- Do šťavy pridáme cukor a necháme priviesť do varu. Takto varíme ešte 10 minút (sirup musí vrieť a netreba variť dlhšie, lebo vám veľmi zhustne). Odstavíme a nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Zamiešame a ešte horúce vlievame do fliaš. Najlepšie sú tieto z mlieka, lebo chytia viečko a sirup sa nekazí. Po otvorení sirup skladujem v chladničke, aby sa neprekysol.