Originálne sicílske cannoli

gionima - fotkagionima, 7. mája 2012
Originálne sicílske cannoli
Foto: gionima

Su to vyprazane trubicky plnene tvarohom.Kto ma rad tvaroh ten si naozaj pochuti.K nedelnej kavicke,ako stvoreny.

12-14
porcií

Suroviny

Cesto:
300 g
30 g
40 g
2 ks
1 PL
PLNKA:
800 g
400-500 g
cca 200 g
cca 200 g




Postup

  1. 1

    Z muky,masla,vajec,kakaa a vina marsala vymiesime tuhe cesto ktore sa nelepi.Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame na 2 hodiny odstat do chladnicky.Ak sa vam zda cesto prilis suche pridajte este trosku vina.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 1
  2. 2

    Po 2 hodinach cesto rozvalkame na mierne pomucenej pracovnej doske na cca 2 mm.Kedze je tuhe je to tak trochu drina.Cesto je lepsie rozdelit si na dve polovice. Rozvalkane cesto nakrajame na stvorceky 8-10 cm-moznost je ich vykrojit i okruhle- stvorceky su praktickejsie.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 2
  3. 3

    Stvorceky ovinieme na aluminiove formy.Dame si pozor poriadne pritlacime bod spoja,aby sa nam pri vyprazani nerozliepali.Vyprazime na rozohriatom slnecnicovom oleji a ukladame na savy papier na prebytocny tuk.Nechame vychladnut a odstranime formy.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 3
  4. 4

    Prichystame si plnku:zmiesame tvaroh,cukor a cokoladove ciapocky.Kavovou lyzickou naplnime vychladnute cannoli.Posypeme praskovym cukrom a Dobru chut!

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 4

Diskusia k receptu

hubata
Noooo, pekný recept - len čo potom s tým zvyškom vína? Do kuchárky? Ukladám do KK a vyskúšame, čokoládové koláčiky sú vždy fajn. Vďaka za recept, pekné foto a postup.
porzellanka
cannoli su pre mna najlepsie sicilske zakusky. Si mi narobila chut. Este do tvarohu patri tusim vanilka.. Sikulka, krasne sa ti podarili.
ingaz
Da dove sei ragazza? Som zaťažená na Taliansko, takže véééľmi rada ukladám a určite urobím. Mňam...
2010
Na Siciliu chodim casto a tiez moje oblubene, aj tvoj je velmi pekny recept krasne cannoli, ale nie je originalny, lebo na Sicilii sa nepouziva tvaroh ale ricotta a ta sa vyraba uplne inac ako tvaroh .
 www.dietologicka.eu/news/ricota/...

jedna poznamka


gionima
Dakujem :) a viem ja som aj pouzila ricotta,len neviem ci na slovensku je lahko dostupna tak som do surovin udala tvaroh viem ze to neni uplne rovnake,ale ricotta chuti,ako taky velmi jemny tvaroh.A do orginalu ide ricotta z ovcieho mlieka.No a kazdy ma uz potom iny variant svojho "orginalu" :D
ejta
jééj to som jedla na Sicílii, ďakujem za recept !
evanaaa
@gionima , ano, ricotta je dostať, aj viac druhov ( od viac výrobcov), aj mascarpone, takže kľudne zmeň na originál. Tvaroh si dá len ten, kto ju nezoženie.
alexa73
tak toto som jedla v Taliansku , a veru vôbec to zle nechutilo !
gabanek
ochutnala som to na Sicilii a je to nenormalna pecka dakujem ze si dala sem recept spravi sa to domka urcite ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia