« Naspäť na tento recept

Sicílske canolli (fotorecept) verzia na vytlačenie

Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

Autor receptu: skatulka

Postup receptu

Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.
Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 1

Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.
Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 2

Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom. Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.
Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 3

Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.
Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 4

Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.
Sicílske canolli (fotorecept) - obrázok 5

Suroviny




30
minút
príprava
15
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist