Sicílske canolli (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.
- Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.
- Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom.
Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.
- Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.
- Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.