Sicílske canolli (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z múky, bravčovej masti, vína a cukru vypracujeme hladké cesto. Ja som ako alternatívu použila kokosový olej. Cesto je vláčne skoro ako plastelína.
  2. Cesto vyváľame 2 mm hrubý plát a vykrojíme ľubovoľne veľké kolieska.
  3. Kolieska obtočíme okolo nejakého valca alebo kovovej trubičky. Ja som si pomohla vytvarovaným alobalom. Cesto by sa v originálnom recepte malo vyprážať v oleji. Ja som vyskúšala verziu v rúre. Nebolo to zlé, ale nabudúce sa asi predsa len prikloním k vyprážaniu, kvôli chuti.
  4. Z riccoty, cukru a citrónovej kôry si vymixujeme hladký krém a naplníme upečené canolli. Konce namáčame do ľubovoľných príchutí, napríklad nasekané oriešky, hrozienka, čokoládu alebo kandizované ovocie. Posypeme práškovým cukrom.
  5. Na záver ako bodku, pripájam foto so Sicílie (Palermo), ktorej nedávna návšteva ma inšpirovala k príprave canolli aj doma.