Senecké langoše

Autor receptu: abend

Recept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam získala recept . Je podobný ako ten uverejnený 15. augusta na vareche.

25min minút
príprava
45 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z dl mlieka , cukru a droždia si pripravíme kvások, necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme soľ, prdopeč ( prášok do pečiva ) zamiešame, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vykysnutý kvások a vymiesime hladké cesto, necháme na teplom mieste cca. 30 min.kysnúť. Z vykysnutého cesta tvoríme malé bochníčky ktoré necháme na doske znova cca. 10min. kysnúť.Potom bochníčky roztiahneme na hrúbku 0.5cm a vyprážame v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vypražené langoše necháme na papierovom obrúsku " stiecť " z oleja. Potom potrieme rozotretým cesnakom, alebo čímsi iným , čo komu vyhovuje.
  2. Poznámka: Prdopeč pridávam do každého kysnutého cesta, túto radu som dostala od skúsenej kuchárky a ešte sa mi nestalo, žeby cesto nevykyslo. Langoše treba vyprážať vo veľkom množstve oleja aby boli krásne nadýchané a nespálené, iba " zlaté " "