Semienkový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jeden z mojích chlebov,ktoré pečiem.

60 minút
príprava
50 minút
na 200°C--100°C °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. ...do misky si dáme múku,urobíme jamku ,do nej rozmrvíme droždie,dáme cukor na droždie a zalejeme mliekom.ked droždie napučí,tak dôkladne vypracujeme cesto,tak že nám odchádza od varechy.Cesto prykryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
  3. Z vykysnutého cesta vyvaľame a vytvarujeme oválny bochník,dame ho na pomastený plech a necháme ho ešte aspoň 20 min. kysnúť, chlebík umyjeme vodou a posýpeme semiačkami. Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200 °C a pri tejto teplote ho pečieme 15-20 minút.Potom teplotu stiahneme na 100°C a pečieme ešte 30-35 min. podľa tytu rúry.
  4. Po upečeníchlebík ešte raz zľahka pretrieme vodou a necháme ho na mriežke vychladnuť.