Semienkový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jeden z mojích chlebov,ktoré pečiem.
60 minút príprava |
50 minút na 200°C--100°C °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- ...do misky si dáme múku,urobíme jamku ,do nej rozmrvíme droždie,dáme cukor na droždie a zalejeme mliekom.ked droždie napučí,tak dôkladne vypracujeme cesto,tak že nám odchádza od varechy.Cesto prykryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Z vykysnutého cesta vyvaľame a vytvarujeme oválny bochník,dame ho na pomastený plech a necháme ho ešte aspoň 20 min. kysnúť, chlebík umyjeme vodou a posýpeme semiačkami. Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200 °C a pri tejto teplote ho pečieme 15-20 minút.Potom teplotu stiahneme na 100°C a pečieme ešte 30-35 min. podľa tytu rúry.
- Po upečeníchlebík ešte raz zľahka pretrieme vodou a necháme ho na mriežke vychladnuť.