Foto: iva63
rada robím tieto žemličky-:)
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misky
-
2
hákmi pracujeme cesto...bude trochu redšie! ale to je v poriadku...dáme vykysnúť na teplé miesto
-
3
po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku...rozdelíme na 12 rovnakých bochníčkov... cesto bude riedke, tak použijeme múku a každy jeden bochníček pekne rukami spracujeme do tvaru žemličky..nebojíme sa toho! všetok vzduch musíme dostať pekne von! trožku to potrvá...
-
4
boničky necháme ešte 5 minút na pomúčenej doske
-
5
potom každý bochníček dôkladne potrieme vodou..obyčajnou, nie slanou...
-
6
ukladáme na papierom vyložený plech...v miske máme pripravené semiačka každý bochníček posypeme iným druhom, podľa vlastnej vôle...
-
7
ked sú všetky bochníčky na plechu posypané..tak ich ešte chviľu necháme kysnút..nie dlho... asi 15 minút...aby sa zväčšili a prilepili sa pekne k sebe
-
8
pečieme v rozohriatej rúre na 220stupňov, asi 35 minút...doba pečenia je individuálna,závisí od typu rúry...
-
9
po upečení žemličky vyberieme a preložíme z plechu na mriežku, aby úplne vychladli
-
10
až po dôkladnom vychladnutí ich rozkrojíme...
-
11
sú veľmi vzdušné..mäkučké...
-
12
tieto žemličky robím veľmi rada, pretože každý člen našej rodiny si obľúbil iné semiačka...tak je to veľmi praktické... prajem vám dobrú chuť-:)
už som dostala komentár aj na fb, že jedna z nás robí tiež takéto žemličky a používa čierne pivo...tiež dobrý nápad..určite to vyskúšam
..neviem ako daleko si od Nitry ...robím stretko VARECHArok 11.5. máš zaujem ???? aj ostatní čitatelia ozvytesa - prihláste sa