Segedínsky šalát

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

  • 0,5 kg fazuľa biela
  • 2 ks cibuľa
  • 3 ks vajce
  • 200 ml smotana kyslá
  • 1 KL paprika sladká mletá
  • štipka cukor
  • ocot biely
  • korenie čierne mleté
  • Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli, octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou. Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou. soľ

Postup

  1. Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli, octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky.
  2. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou.
  3. Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou.