Segedínsky šalát
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Suroviny- 0,5 kg fazuľa biela
- 2 ks cibuľa
- 3 ks vajce
- 200 ml smotana kyslá
- 1 KL paprika sladká mletá
- štipka cukor
- ocot biely
- korenie čierne mleté
- Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli, octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou. Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou. soľ
Postup- Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli,
octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky.
- Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou.
- Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou.
|