Foto: zuzannap
tento recept mám od mojeje šéfky a keďže neviem pôvodný nazov tak som ho nazvala tekto
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
cesto: | |
5 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
2 PL |
|
krém: | |
1 l |
|
250 g |
|
3 bal. Zlatý klas |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
500 ml |
|
podľa chuti do pudingu |
|
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s oboma cukrami,pridáme olej a postupne múku s pr.do pečiva a vodu a kakao,vyšľaháme bielka a opatrne primiešane do cesta,pečieme na papiery alepo na vymastanom a vysypanom plechu. Z mlieka a zl.klasu uvariť puding a do horúceho zamiešať kúsok masla,aby sa nevytvorila koža na povrchu.Vychladnutý vyšľahať s mäknutým saslom a natrieť na vychladnutý biskvit,na to poukadať BeBe keksy.Smotanu zohrejeme spolu s nalámanou čokoládou a na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu,horúce to vylejeme na koláčik a necháme vychladnúť a stuhnúť,krájame podľa kekesov.Najlepšie je robiť deň dopredu.
Veľkosť plech musím zmerať ale nieje niaký špeciálny,zmerám a dám vedieť.