Foto: marosko566
Originál od Stana Dančiaka
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z chlebu odrežeme vršok a vydlabeme striedku. Chlieb položíme na vymastený plech spolu s dlabancami. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť na panvicu. Potom rozdelíme slaninku na tekutú(sadielko) a pevnú) časť (slaninka. Pevnú časť dáme do misky a tekutou časťou povytierame chlieb z vnútra, z vonka a pokvapeme aj dlabance. Nezabudneme potrieť aj pokličku.
- 2
Ku slanine pridáme syr, na kocky nakrájanú papriku, smotanu, korenie a vegetu a všetko dobre premiešame. Dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry cca 180 - 200°C na 15 - 20min.
- 3
Ja osobne to jem tak že plech položím na stôl a dlabance využívame miesto lyžičky. Nakoniec si odtrhujeme aj z chlebu. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu