Sedliacke fondue

marosko566 - fotkamarosko566, 31. mája 2013

Originál od Stana Dančiaka

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks bochník
450 g
300 g
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Z chlebu odrežeme vršok a vydlabeme striedku. Chlieb položíme na vymastený plech spolu s dlabancami. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť na panvicu. Potom rozdelíme slaninku na tekutú(sadielko) a pevnú) časť (slaninka. Pevnú časť dáme do misky a tekutou časťou povytierame chlieb z vnútra, z vonka a pokvapeme aj dlabance. Nezabudneme potrieť aj pokličku.

  2. 2

    Ku slanine pridáme syr, na kocky nakrájanú papriku, smotanu, korenie a vegetu a všetko dobre premiešame. Dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry cca 180 - 200°C na 15 - 20min.

  3. 3

    Ja osobne to jem tak že plech položím na stôl a dlabance využívame miesto lyžičky. Nakoniec si odtrhujeme aj z chlebu. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ariela6
ano poznam to moje dcery to mali velmi radi ked boli doma tak som to robievala na veceru
menoee
nedavno som robila, robievame to dost casto, taka rychla vecera :-)
monnikk
ja to tiez robim casto...robim to do zemli a tak ma kazdy svoju porciu...zda sa mi to praktickejsie...
jolaj
Robievame... super jedlo ... plníme do bosniakov, každý má svoju porciu ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia