Sedliacke fondue

Autor receptu: marosko566

Originál od Stana Dančiaka

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Z chlebu odrežeme vršok a vydlabeme striedku. Chlieb položíme na vymastený plech spolu s dlabancami. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť na panvicu. Potom rozdelíme slaninku na tekutú(sadielko) a pevnú) časť (slaninka. Pevnú časť dáme do misky a tekutou časťou povytierame chlieb z vnútra, z vonka a pokvapeme aj dlabance. Nezabudneme potrieť aj pokličku.
  2. Ku slanine pridáme syr, na kocky nakrájanú papriku, smotanu, korenie a vegetu a všetko dobre premiešame. Dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry cca 180 - 200°C na 15 - 20min.
  3. Ja osobne to jem tak že plech položím na stôl a dlabance využívame miesto lyžičky. Nakoniec si odtrhujeme aj z chlebu. Prajem dobrú chuť.