Sandokanove oči fotorecept

renama - fotkarenama, 21. decembra 2011
Sandokanove oči (fotorecept)
Foto: renama

Tieto sandokanové oči u nás na Vianoce nemôžu chýbať ;)

30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Hmota A:
125 g
5 PL
4 PL
3 PL
Hmota B:
100 g
50 g
50 g alebo maslo
 alebo rum podľa potreby
Hmota C:
125 g
50 g
4 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hmota A: Ceru roztopíme a všetko spolu zmiešame. Hmota B: Mäkké maslo a všetky ostatné suroviny spolu zmiešame. Hmota C: Ceru roztopíme a všetky suroviny zmiešame. Plníme do umelohmotných obalov od vajec (môžeme aj od obalov z kinder vajíčka), ktoré sme predtým opláchli studenou vodou. Na spodok dáme lentilku (iná varianta hrozienko máčané v rume), nalejeme hmotu A, potom B a nakoniec C. Necháme poriadne ztuhnúť a vyklopíme.

    Sandokanove oči (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Áno, sandokanove oči bola veľká móda, vtedy sa ešte k ich výrobe používala Iva a používala som BB puding. Je to šikovná rýchlovka keď v nedeľu poobede začnú plieskať dvierka od linky, od chladničky a potom nasleduje zúfalý výkrik:
- "mamíííí, nemáme niečo dobréééé????"
Keď sme boli deti tak ich robievala moja zlatá mamina ♡ Máš ich zlaté ďakujem za pripomenutie na krásne obdobie keď som bola dieťa a mala som pri sebe mojich rodičov moc mi chýbajú ♡♡♡

Pridaj komentár k receptu: