Šampiňóny na prírodno (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na
prírodno, k tomu len pečivo a sezonny šalát - tak ich podávam ako hlavné jedlo, v
menšom množstve bez šalátu sú to výborné raňajky. Takto pripravené šampiňony
môžu byť aj ako príloha k hlavným jedlám, k mäsu, rybám, hydine a sú základom
mnohých dalších jedál ako napr. rôznych plniek, polievok, omáčok či šalátov. Dobre
chutia na rôzne pizzy, v slaných koláčoch alebo len tak s vajíčkami. Príprava je rýchla.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som potrebné suroviny.
- Cibuľu som pokrája na kocky a...
- šampiňony na plátky.
- V panvici som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...
- pridala som šampiňony a spolu s čerstvo mletým čiernym korením som ich orestovala pekne do hneda, kým sa neodparila tekutina, ktorú pustili. Na záver som ich osolila. Po odparení vody sa objem šampiňonov výrazne zmenší. Ak chcem mať šampiňony pekné biele, na začiatku restovania ich zastrieknem citronovou šťavou.
- Podávala som ich s čerstvo upečeným pečivom a paradajkovým šalátom.
- s týmto pečivom
- a s týmto šalátom, pridala som aj pletienku.