Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Komerčný recept
Obľúbený mix chutí Vojta Artza.
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínnym octom a polejeme olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.
- 2
Viac o kombinovaní chutí vám prezradí šéfkuchár Vojto Artz v tomto článku:
Karfiol s čokoládou? Prečo nie!Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu