Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom

palma - fotkapalma, 1. marca 2017
Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Foto: palma

Komerčný recept
Obľúbený mix chutí Vojta Artza.

4
porcie

Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínnym octom a polejeme olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.

  2. 2

    Viac o kombinovaní chutí vám prezradí šéfkuchár Vojto Artz v tomto článku:
    Karfiol s čokoládou? Prečo nie!

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha