Šalát z nových zemiačikov

monikk - bez fotkymonikk, 28. mája 2012
3-4
porcie
30-40 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 0,75 kg
cca 5  PL kopcovité
4-5 PL
0,5  citróna
2  zvazky
2-3  ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjem,šupky nedám úplne preč.Šups,s nimi do osolenej vody a uvariť.Medzitým chren nastrúham do misky,pridám slnečnicový olej...Skúšala som aj s olivovým,ale malo to takú "kovovú" pachuť.Slnečnicový je bez chuti,ale kto chce ...,nám to tak chutí.Ďalej pôjdu misky citrónová šťava a soľ.Pomiešam.

  2. 2

    Keď sa zemiaky vychladia,rozdrobím ich na veľkosť pol palca a primiešam chrenovú zmes.Pridám nakrájané reďkovky a novú cibuľku aj s vňaťou.

  3. 3

    Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia