Kurací šalát
Kurací šalát

Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. júna 2017

Cvikle nie je nikdy dosť. Tu je jej jedna možnosť z kuracím mäsom a zelerom.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g
200 g
3 ks
1 ks
1 ks
2 PL
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Vopred si uvarím kuracie mäso, alebo z polievky, dám vychladnúť. Tak isto si uvarím cviklu a mrkvu a nechám vychladnúť.

    Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie mäso krájam na drobné kúsky asi 1 cm. Cviklu a mrkvu strúham na strúhadle veľké oka. Uhorky na malých okách. Cibuľu krájam čo najmenšie ako to ide. Zeler je už nastrúhaný ten dám aj s polovicou nálevu. Všetko to dám do misy. Trochu osolím.

    Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám majonézu a jogurt a pretože mám rád pikantné tak so pridal aj nasekané čili.

    Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobré to premiešam a dám do chladu na 2 až 3 hodiny.

    Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len servírovať na tanier nejaký chlieb, alebo pečivo k tomu a dobrú chuť.

    Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Stejně jako u sleďového, tak u tohoto salátu bych si dala jemně jogurtového dipíku nahoru. Na letní oběd či večeři, hezky vychlazené i s jedním oroseným. Hezky jsi se rozjel se saláty, nikdy jich není dost, díky za sdílení!
mitzy
páči sa mi verzia so zelerom aj uhorkou :) mňam! to máš pravdu, cvikle nie je nikdy dosť, dnes urobím cvikľu!
jack
Super šalátik,určite skúsim.Len musím zohnať sterilizovaný zeler.Ešte som o ňom nepočula.Nemôžem použiť čerstvý?
patroveckypitrs
Ďakujem @Jack za komentár, ten zeler je z Kauflandu aj na prvom obrázku je vidieť K. Tento je už ochutený a s nálevom som riedil hustotu šalátu. Hlavne je o to menej roboty.
hadik
Posledné dva tvoje šalátové recepty (tento a  varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-kyslych-sledov-cvikle-a...
) by som poslal do redakcií niekoľkých magazínov.

Buď ich môžu použiť do kulinárskej sekcie, alebo obe úvodné fotky skončia v rubrike "Pre najmenších" s titulkom "Nájdi 5 rozdielov", ak by to náhodou nikto nechcel jesť, tak nech si detváky aspoň cibria postreh.
begonia2
Prerušilo mi to tak musím dopísať recept ma zaujal. Mne totiž ostáva mäso kuracie s polievky a takto ho využijem na šalát.
2x haji a root
lenuckaaa
@Begonia2 (7.6.2017 19:53)

Samozrejme môžeš použiť aj zbytky spred dvoch týždňoch, uložené v chladničke, v tomto recepte sa to stratí. Môžeš pohostiť svojich hostí, to bude mňamka, len ty to nejedz, aby ťa nebolelo brucho.
sracz
... tak a toto už je, podľa mňa, pri všetkej skromnosti, už fascinujúci "kankán"! Kde je kuracina, @Patroveckypitrs kamarát, volá po ochutnaní. Ja nemám problémy a hlásim sa do poradia!