Šalát z hlávkového šalátu

ches - fotkaches, 18. apríla 2010
Šalát z hlávkového šalátu
Foto: ches

Tento druh salatu venujem pre muzov na veceru a nevyhybaju sa cibuli. Môzeme pouzit rôzne druhy listovych salatov napr: cinakohl- cinsky salat, ladovy a ja Zobraziť celý popisTento druh salatu venujem pre muzov na veceru a nevyhybaju sa cibuli. Môzeme pouzit rôzne druhy listovych salatov napr: cinakohl- cinsky salat, ladovy a ja som pouzila hlavkovy salat, ktory sa pestuje aj v zahradkach a cenovo je dostupny. Syr pouzijeme vyraznej chuti ale najmä ten ktory mame radi. napr:aidam, ementahl, tilsiter-rezend=silnejsej aromy. Ja som tu pouzila Appenzell syr-dobre vysuseny. Franzuska sauce: ocot, olej slnecnicovy, repkovy,cibula,cesnak, majoneza doma vyr.alebo kupovan

2
porcie
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
200 gr
100 gr




Postup

  1. 1

    Hlavkovy salat si umyjeme, natrhame na kusky alebo nakrajame na rezance. Pripravime na tanier velky, dame postruhany tvrdy syr na vrch salatu a posypeme cibulou nakrajanou na koliecka, môze byt aj nova cibulka. Polejeme franzuskou sauce- sosou. Rozpis som dala do uvodu. Ked je sosa husta rozriedime vlaznou vodou, podla chuti dochutime solou alebo octom.Dostanete kupit aj hotovu. Nakoniec pomelieme cierne korenie z mlynceka. Prajem dobru chut. Podavame rôzne druhy chleba, sedvic.

Diskusia k receptu

babidka
urcite to bude dobre , hned ako bude salatik tak urobim .
bozulka
Šaláty máme radi zo všetkého a v každej podobe.Evidujem.
sairaam
Šalát mám zatiaľ v sáčku v podobe semienok, ale už sa neviem dočkať
kedy ho nasejem a potom budem kontrolovať každý deň, či už vykukol.
Všetci doma ho milujeme a robím ho podobne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia