Šalát z hlávkového šalátu
Autor receptu: ches
Tento druh salatu venujem pre muzov na veceru a nevyhybaju sa cibuli.
Môzeme pouzit rôzne druhy listovych salatov napr: cinakohl- cinsky salat, ladovy a ja som pouzila hlavkovy salat, ktory sa pestuje aj v zahradkach a cenovo je dostupny.
Syr pouzijeme vyraznej chuti ale najmä ten ktory mame radi. napr:aidam, ementahl, tilsiter-rezend=silnejsej aromy. Ja som tu pouzila Appenzell syr-dobre vysuseny.
Franzuska sauce: ocot, olej slnecnicovy, repkovy,cibula,cesnak, majoneza doma vyr.alebo kupovan
2 porcie |
10-15 minút príprava |
Postup
- Hlavkovy salat si umyjeme, natrhame na kusky alebo nakrajame na rezance. Pripravime na tanier velky, dame postruhany tvrdy syr na vrch salatu a posypeme cibulou nakrajanou na koliecka, môze byt aj nova cibulka. Polejeme franzuskou sauce- sosou.
Rozpis som dala do uvodu. Ked je sosa husta rozriedime vlaznou vodou, podla chuti dochutime solou alebo octom.Dostanete kupit aj hotovu.
Nakoniec pomelieme cierne korenie z mlynceka. Prajem dobru chut.
Podavame rôzne druhy chleba, sedvic.