Šalát s riasou Wakame

Autor receptu: lukulienka

majonézový šalát, alternatíva k podobnému s kalmárom

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Riasu Wakame namočíme do vlažnej vody aspoň na pol hodiny, potom ju nemusíme variť. (Alebo ju namočíme na desať minút, povaríme, a počkáme kým vychladne). Potom ju nakrájame približne na trojcentimetrové kúsky. Jarnú cibuľku očistíme a aj so zelenou vňaťou pokrájame na trojcentimetrové kúsky a potom pozdĺžne na tyčinky. V miske jemne posolíme, pokropíme jablčným octom (ja preferujem od G.. Familia, lebo pekne voní) a dobre tú cibuľku pomačkáme vidličkou.
  2. Surimi tyčinky rozkrojíme na polovicu a potom pozdĺžne na tyčinky, ako cibuľu. Podľa chuti posypeme čiernym korením a rukou premiešame, aby sa surimi dobre obalili. Pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú riasu, majolenku (najlepšie takú, ktorá Vám najviac chutí, mne vyhovuje Hellman´s kvôli jemne chrenovej chuti), dobre premiešame, prípadne ešte dochutíme trochou octu a kto má rád štipľavé, primieša pár kvapiek pálivej chilli omáčky.
  3. Podávame s čím chceme, napr. s nasucho opečenou šikmo krájanou bagetou :-)