Šalát s mozarellou a tuniakom
Autor receptu: barus87
Tento recept si z Talianska priniesla moja sestra pred pár rokmi...
4 - 6 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- Čínsku kapustu alebo akýkoľvek šalát poriadne umyjeme a natrháme na menšie kúsky.
- Cherry paradajky buď nakrájame na polovice alebo necháme vcelku a pridáme k šalátu / kapuste. Ak nemáme cherry paradajky, vďačne poslúžia aj klasické, nakrájané na menšie kúsky. Mozarellu necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Rovnako dobré sú aj mozarellové malé guličky (neviem si teraz presne spomenúť na názov,- Predávajú sa v tégliku).
- Pridáme tuniaka. Najlepší je ten v ktorom sú kúsky, ale keďže sa mi už dávno nepodarilo taký kúpiť, poslúži aj klasický, napr. Rio Mare. Ak chcete, aby šalát mal viac rybaciu chuť, môžete pridať aj olej z tuniaka (osobne ho tam nedávam).
Nasypeme kukuricu. Dá sa tam pridať aj červená fazuľa v konzerve. Fantázii sa medze nekladú.
- Pridáme štipku soli, štipku bieleho korenia, balsamico, olivový olej a poriadne premiešame, aby sa nám spojili chute.
- Podávame hneď.