Šalát s avokádom a kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a dáme do misy. Pridáme olúpané a na tenké prúžky nakrájané avokádo, rozpolené cherry paradajky.
  2. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a ochutíme. Všetko premiešame, pridáme mladé listy a rozdelíme na taniere. Pokvapkáme pestom.
  3. Náš tip: Avokádo je najkvalitnejšie šalátové ovocie vôbec s vysokou výživnou hodnotou. Možno ho jesť surové, osolené alebo nakrájané na plátky s inými pokrmami. Najčastejšie sa upravuje s worcestrom, citrónovou šťavou, octom, soľou a čiernym korením.