Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 13. augusta 2013
Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept)
Foto: kecemis

Kazda restauracia, alebo hotel ma svoj vlastny recept, tajnu prichut. Ponukam Vam zakladny recept, ako som ho ziskal ja.

4-6
porcie
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 PL
6 PL
Šalát:
220 - 250 g
500 - 540 g
1/2 - 1 ks
400 - 500 g
1/4 hrnček
1 ks
1 hrnček
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dam si varit cestoviny. Uvarene cestoviny olachnem v studenej vode, aby som zastavil proces varenia. Na pripravu saucu pouzijem suroviny, ako su uvedene v zozname. Dobre premiesam, aby sa vytvorila troche hustejsia emulzia. Sauce dame bokom.

    Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pripravu salatu si najemno nasekam cibulu, pridam kukuricu a nakrajane paradajky.

    Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K tomu som pridal nakrajanu farebnu papriku a jalapeno. Ja som pouzil habanero, mame to radi ostrejsie.

    Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridam fazulu a cestoviny. K tomu pridam pripraveny sauce a zamiesam.

    Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridam coriander. Najlepsie tesne pred podavanim. Salat podaveme bud vychladeny, alebo v izbovej teplote.

    Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Dakujem Vam za pozretie mojho receptu. @afataga @plk kukurica, ako aj fazula je velmi casta surovina v mexiku. Ale ako som spomenul v uvode, ziadne medze sa nekladu. Kazdy, kdo ma zaujem si ho moze prisposobit podla svojej chute.
cestovinove salaty su vdacne a daju sa kombinovat od vymyslu, tento vyzera velmi chutne, a hlavne ta omacka ma zaujala, podobnu som robila minule, ale tvoja vyzera este lepsie :) diky @kecemis za inspiraciu, inak pridavam sa k dievcatam, neviem, co nam ta kukurica urobila :)
mexickú kuchyňu beriem všetkými desiatimi. a v kombinácii s cestovinou, aj dvanástimi :)) pekne pestrý, aj pikantný - dokonca by som hádam pridal aj pár kvapiek tabasca, určite nesmiem zabudnúť natrhať čerstvého koriandru zo záhradky. skvelý tip, vďaka, veľmi pekne spracované :)
ahoj Mirko, ale sa nam krasne zije v nasom uz konecne suchom a slnecnom meste ked si mozeme vybehnut na trh no nie?
aj my zijeme na salatoch a BBQ, neviem sa dockat Taber corn, hoci nepohrdnem ani Peaches and cream.
aj na nejsamotnej mozem zotrvat par hodin bez dalsieho smakovania. hi.
Hanka, mas pravdu. Konecne sucho. Ja mam este nejaku robotu dokoncit v High River, po zaplavach, ale je to uz fain. Akorat dnes som cital na Global News, zacali predavat Taber na truckoch z juhu.

Pridaj komentár k receptu: