Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou fotorecept
Foto: kecemis
Kazda restauracia, alebo hotel ma svoj vlastny recept, tajnu prichut. Ponukam Vam zakladny recept, ako som ho ziskal ja.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Omáčka: | |
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
6 PL |
|
Šalát: | |
220 - 250 g |
|
500 - 540 g |
|
1/2 - 1 ks |
|
400 - 500 g |
|
1/4 hrnček |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Dam si varit cestoviny. Uvarene cestoviny olachnem v studenej vode, aby som zastavil proces varenia. Na pripravu saucu pouzijem suroviny, ako su uvedene v zozname. Dobre premiesam, aby sa vytvorila troche hustejsia emulzia. Sauce dame bokom.
-
2
Na pripravu salatu si najemno nasekam cibulu, pridam kukuricu a nakrajane paradajky.
-
3
K tomu som pridal nakrajanu farebnu papriku a jalapeno. Ja som pouzil habanero, mame to radi ostrejsie.
-
4
Potom pridam fazulu a cestoviny. K tomu pridam pripraveny sauce a zamiesam.
-
5
Nakoniec pridam coriander. Najlepsie tesne pred podavanim. Salat podaveme bud vychladeny, alebo v izbovej teplote.
aj my zijeme na salatoch a BBQ, neviem sa dockat Taber corn, hoci nepohrdnem ani Peaches and cream.
aj na nejsamotnej mozem zotrvat par hodin bez dalsieho smakovania. hi.