Vodouch fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 16. apríla 2010
Vodouch (fotorecept)
Foto: zdezda

Tento recept mám z prvej mojej "Hrníčkovej kuchařky", robievam ho často a rada, je jednoduchý, veľmi dobrý.

20-30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1,5 hrnčeka
2 PL
2 hrnčeky
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Vodu, Heru, vanil.cukor, kakao cukor dáme do väčšieho hrnca a zohrejeme do bodu varu, nevaríme! Miešame! Odstavíme a odoberieme do hrnčeka/plného/ z tejto voňavej hmoty, ktorá bude po upečení koláčika ako poleva.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do takmer vychladnutého zostatku hmoty pridáme múku zmiešanú s PDP a celé vajíčka/prirodzene bez škrupiniek:-)/. Poriadne zmiešame, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený koláčik ešte teplý polejeme odloženou polevou v hrnčeku/robím to s PL/,narežeme ešte stále na plechu na štvorčeky, obdĺžniky,...a posypeme posekanými orechami, kokosom, pomletými orieškami,.. alebo aj ničím a necháme úplne vychladnúť. Potom sa veľmi ľahko servíruje s rôznymi doplnkami/šľahačka, ovocie,.../ Je šťavnatý a chutný iba taký, rovno z plechu.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...asi takto :-)

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sbohemrozume
U nás mu říkáme Šalamoun a do těsta i do polevy přidáváme rum dle chuti, pokud dělám pro děti, dávám pár kapek rumové esence. Velmi rychlý a velmi vděčný moučník :)
zdezda
:)),naši ani rumové pralinky nepapajú, preto ho robím takto, presne podľa kuch. knihy
sovka62
Aj ja ho poznám ako Šalamún. Asi ho tak nazvali preto, že to musel byť veľmi múdry človek, čo ho vymyslel. Žiadne šľahanie, žiadny sneh, žiadna náročná plnka, žiadna poleva....Všetko v jednom hrnci. Je hotový raz-dva a výsledok je naozaj veľmi chutný.
bozulka
Tento koláč poznám už strašne dlho,len ja dávam mlieko a Heru len polovicu.Robievam ho na rozne spôsoby s ovocím,kopou hrozienok a sušeného ovocia.Je to veľmi vďačný koláč.Keď som bola mladá bola som veľmi vďačná za tento recept.
veronika353
Já ho peču pod názvem" šup na plech".Dávám tam ještě posekané ořechy.Mám ho upečený i vyfotografovaný, ale asi ho nebudu přidávat, když už tu je.
betica
Ja poznam tento kolac uz roky ako Burda kolac a je naozaj vyborny a podla toho co do neho pridate mate bud kolac na vsedny den ale aj na den sviatocny (orechy, hrozienka,...)
zdezda
"-))) jéééj koľko názvov má tento koláčik
hefi
Presne ako Bozulka, aj ja som ho robila veľmi často keď som bola mladá, ďakujem za pripomenutie receptu.
evas13
Spomínam si, že som ho už raz piekla, recept mi dala sestra. Ukladám si ho do KK a dúfam, že sa už nestratí.
garanco
Vyzerá ako vynikajúca rýchlovka, nepoznám , ale vyskúšam.
garanco
Už som ho piekla dvakrát, je výborný a hlavne rýchly, keď si spomeniete, že by ste zjedli niečo sladké - veď to poznáte?! . Do zmesi v hrnčeku som pridala RUM ( naozajstný rum vyrobený vo Wite Lady- Levoča, niekedy v osemdesiatych rokoch), a tak jeho aróma pečením nevyprchala.
zdezda
Ďakujem, garanco, s tým rumom som to ešte neskúšala, ale budem, to bude potom "opitý vodouch" :-)))
margaretka28
Tiež ho rada robievam,ja ho poznám pod názvom šalamún, niekedy dám na vrch kokos a niekedy orechy.
sovka62
Naša Vierka naň doniesla recept z Moravy, už asi pred tridsiatimi rokmi, keď tam bola na výmennom pobyte zo školy. Vtedy sme ho piekli často a potom akosi zapadol. Dobre, že si pripomenula.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia