Foto: elixir
Už mám šafrán doma pomerne dlho a dumala som, na čo ho použiť. Potom som sa rozhodla venovať jeho časť tomuto nadýchanému, jednoduchému, vláčnemu Zobraziť celý popisUž mám šafrán doma pomerne dlho a dumala som, na čo ho použiť. Potom som sa rozhodla venovať jeho časť tomuto nadýchanému, jednoduchému, vláčnemu koláčiku, ktorého recept som poctivo okopírovala z internetu. Originálne pochádza zo Švédska a volá sa Lussekatter - Luciin kocúr. :)
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si surovinky. Ja som pri pečení použila okrúhlu formu s priemerom 20 cm, takže dávka cesta je len polovičná; hrnček má 250ml. Chcem ešte osvetliť tú 1/4 g šafránu: Na Slovensku som šafrán ešte nikdy nekupovala, ale tu ho dostať v gramových baleniach, takže z takého balenia som odobrala štvrťku. Už aj len z toho je koláčik pekný žltý. Inak sa dá ešte nabrať na špičku kávovej lyžičky...
-
2
V miske si vymiešame vajíčko a cukor do penista, zmiešame šafrán a cukor do približne rovnomernej konzistencie a primiešame k vajíčkam.
-
3
Potom pridáme roztopené maslo a mlieko. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva, dobre premiešame.
-
4
Vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť.
Inak verím, že tá prvá fotka je zavádzajúca, neuvedomila som si, že sú na nej dve vajíčka, ospravedlňujem sa... :)
Suchy,nesuchy mne sa to pozdava.
Zajtra na ranajky by sa mi takyto kolacik zisiel.
Viem si ho predstavit ako ho zapijam s kakaovym mliekom.Tu v holandsku si ho sotva upeciem
Mozno doma zatial si ho ulozim moja polovicka
nerada mastne veci.Vdaka