Sadlové rožky so šampanským (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som domáce sadlo úplne čerstvé a vyskúšala som ho urobiť so šampanským, ktoré som si pre tento účel odložila v chladničke od Silvestra..
40 porcií |
70 minút príprava |
2x20 minút na 180 °C |
Postup
- Múku som si preosiala na pracovnú dosku...odobrala som z nej 100 g. a zmiesila som ju so sadlom..
- sadlo som premiesila s múkou a uložila do chladničky na pol hodinu..
- k preosiatej múke som pridala soľ, cukor,vajce,smotanu a v malých dávkach som pridávala šampanské..a potom som podľa potreby prilievala aj minerálnu vodu..
- cesto som dobre vypracovala...a uložila do chladničky na pol hodinu..
- potom som ho vybrala, rozvaľkala na kruh a potrela som ho sadlom..
- cesto som začala rolovať..
- zrolované cesto som prevaľkala na tvar tehly a z dvoch protiľahlých bokov som preložila..uložila som ho do chladničky na 20 min. potom som ho opäť rozvaľkala a uložila do tvaru obálky..opäť dala do chladničky..i tretí krát som ho prevaľkala, preložila a nechala odpočívať 20 min..
- cesto som si rozdelila na 2 polovice...jednu som rozvaľkala do tvaru kolesa pokrájala na 16trojuholníkov, položila som orechovú plnku a od širšieho konca zrolovala do tvaru rožka..potrela som ho vajcom a uložila na plech..druhú polovicu som pokrájala na obdĺžniky naplnila makovou plnkou a zložila do tvaru vankúšika...potrela vajcom a uložila na ďalší plech..
- upečené rožky som dala na mriežku vychladiť..
- vychladnuté som posypala práškovým cukrom..