Sadlové rožky so šampanským (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som domáce sadlo úplne čerstvé a vyskúšala som ho urobiť so šampanským, ktoré som si pre tento účel odložila v chladničke od Silvestra..

40
porcií
70 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku som si preosiala na pracovnú dosku...odobrala som z nej 100 g. a zmiesila som ju so sadlom..
  2. sadlo som premiesila s múkou a uložila do chladničky na pol hodinu..
  3. k preosiatej múke som pridala soľ, cukor,vajce,smotanu a v malých dávkach som pridávala šampanské..a potom som podľa potreby prilievala aj minerálnu vodu..
  4. cesto som dobre vypracovala...a uložila do chladničky na pol hodinu..
  5. potom som ho vybrala, rozvaľkala na kruh a potrela som ho sadlom..
  6. cesto som začala rolovať..
  7. zrolované cesto som prevaľkala na tvar tehly a z dvoch protiľahlých bokov som preložila..uložila som ho do chladničky na 20 min. potom som ho opäť rozvaľkala a uložila do tvaru obálky..opäť dala do chladničky..i tretí krát som ho prevaľkala, preložila a nechala odpočívať 20 min..
  8. cesto som si rozdelila na 2 polovice...jednu som rozvaľkala do tvaru kolesa pokrájala na 16trojuholníkov, položila som orechovú plnku a od širšieho konca zrolovala do tvaru rožka..potrela som ho vajcom a uložila na plech..druhú polovicu som pokrájala na obdĺžniky naplnila makovou plnkou a zložila do tvaru vankúšika...potrela vajcom a uložila na ďalší plech..
  9. upečené rožky som dala na mriežku vychladiť..
  10. vychladnuté som posypala práškovým cukrom..