Šachovnicový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Takýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul čo najskôr spomedzi ostatných koláčikov.
30 porcií |
45 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky nad paru dáme mlieko ,cukor, maslo /smetol/,med,vajce a nad parou miešame do rozpustenia.Múku zmiešame so sodou.Asi polovicu múky vysypeme do nádoby a zamiešame.Zvyšnú múku vysypeme na dosku,pridáme hmotu z misky a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na polovicu.
- Každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a položíme na výmastený plech a popicháme vidličkou.Upečieme do zlatista.
- Z mlieka ,vanilkového a praškového cukru ,uvaríme puding.
- Ešte do horúceho pridáme maslo,
- a po roztopení ho zašľaháme do pudingu.
- Tak isto uvaríme aj čokoládovy puding a tiež zašľaháme maslo.
- Pudingy si preložíme do zdobiaceho sáčku a na jeden korpus striekame v pásoch šachovnicovo tri poschodia ,bledý a tmavý krém tak,aby sme minuli všetok krém.Potom položíme na krém druhý korpus a jemne zaťažíme.
- Potom na vrch korpusu potrieme čokoládovu polevu.Po stuhnutí pokrájame na úhľadné rezy.