Šachovnicový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Takýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul čo najskôr spomedzi ostatných koláčikov.

30
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky nad paru dáme mlieko ,cukor, maslo /smetol/,med,vajce a nad parou miešame do rozpustenia.Múku zmiešame so sodou.Asi polovicu múky vysypeme do nádoby a zamiešame.Zvyšnú múku vysypeme na dosku,pridáme hmotu z misky a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na polovicu.
  2. Každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a položíme na výmastený plech a popicháme vidličkou.Upečieme do zlatista.
  3. Z mlieka ,vanilkového a praškového cukru ,uvaríme puding.
  4. Ešte do horúceho pridáme maslo,
  5. a po roztopení ho zašľaháme do pudingu.
  6. Tak isto uvaríme aj čokoládovy puding a tiež zašľaháme maslo.
  7. Pudingy si preložíme do zdobiaceho sáčku a na jeden korpus striekame v pásoch šachovnicovo tri poschodia ,bledý a tmavý krém tak,aby sme minuli všetok krém.Potom položíme na krém druhý korpus a jemne zaťažíme.
  8. Potom na vrch korpusu potrieme čokoládovu polevu.Po stuhnutí pokrájame na úhľadné rezy.