Sacherova torta

breehodge - fotkabreehodge, 17. augusta 2010

Táto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som Zobraziť celý popisTáto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som ho ešte neskúšala, ale podstatné je, že je naozaj rýchla a jednoduchá.

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1/2  hrnčeka
1
1/2  hrnčeka
4
2  lyžice
1
Plnka:
Poleva:
60 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame postupne olej a pudingové prášky. Vyzerá to síce beznádejne, ale nevzdávajte to, tie pudingy sa tam nakoniec rozmiešajú ;) Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy ( najistejšie je použiť aj papier na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre. Keď je upečená, vyklopíme je z formy a odstránime papier.

  2. 2

    Nasledujúci deň, najlepšie ráno, ju rozrežeme nožom (alebo hrubšou niťou). Potrieme marhuľovým džemom, ja dávam aj celú fľaštičku. Znovu spojíme, dáme do chladničky.

  3. 3

    Večer si pripravíme polevu z masla a čokolády, roztopených vo vodnom kúpeli, a tortu polejeme. Dobre je, keď pred poliatím osdstránite prípadnú nadbytočnú strúhanku. Zase dáme do chladničky. A ráno krájame :) ak chcete, môžete si k nej pripraviť šľahačku

Diskusia k receptu

braxi
vyskúšam tento recept, lebo je jednoduchý a rýchlo hotový, ale formu nevysypem strúhankou, ale múkou...ďakujem, vnučka sa cez víkend poteší novej torte
zitar
naozaj jednoduchá a určite výborná
zela
Všetky torty,ktorých recepty sú uvedené na Vareche sú výborné! Ale čo potom s našimi kilami,ktoré sa po použití takýchto dobrôt šplhajú a ťažko je s nimi bojovať.
zdezda
Fajn recept, prichystám ju na nedeľné poobedie :-)
marienka44
Aky velky je hrncek-odmerka?Pudig. páskov cokoladovych je vela druhov. Aspon gramy 1 sacku treba uviest, ked nie znacku!
marienka44
Nazov receptu mal byt: Falosna Sacherova torta, lebo s originalom sa nezhoduje. :-)
sovka62
Veru, s originálom sa nezhoduje, ale dovolím si podotknúť, že to je dobre. Jedla som originál a bolo to pre mňa veľké sklamanie. Nehovorím, že niekomu inému nemôže chutiť, ale to asi len tomu, kto nechutnal torty, aké pečieme my. Originálna Sachertorte mala suchý biskvit, nevylepšila to ani vrstvička marhuľového džemu a podľa mojej chuti zbytočne hrubú polevu. Takže si myslím, že napodobenina môže byť lepšia ako originál.
1veronka
tak Sacherka je naša srdcovka, ale toto som ešte neskúšala, uvidíme...
honestka
AK mozem poradit: == Puding rozmiesaj s mukou a praskom do peciva.
Korpus po upeceni natriet lekvarom a zabalit do alobalu, dat na niekolko hodin (6-8) do chladnicky. (Ak korpus rozkrojis na polovicku piskot je dobre popichat vidlickou, dalej marhulovy lekvar povarit s troskou vody a taky riedky naliat na tortu- takto sa lekvar dostane aj hlbsie do kopusu a tak zvlacni cely piskot a potom je torta lahodna).
Az potom poliat celu cokoladou tak, ze ju rozpustis v slahacke a tym vlastne ziskas fajnovu "Ganache" polevu, ktora nie je tvrda.
Verim @SOVKA : ze by chutila aj tebe.
evanaaa
Veru, vychválená Sacherka je zbytočne vysoká a skoro žiadna plnka, trocha lekváru to nezachráni, myslela som, že sa nepáči len mne. A táto, nech je aká chce, je určite lepšia.
babidka
aj som sa hanbila priznat , ze pre mna Sacherka nie je "zaujimava" . A to nie som vyznavacom bohatych maslovych kremov ....Ale tato sa mi celkom pozdava a skusim to aj podla rady @honestky , mozno ju "zoberiem na milost" :-))))
breehodge
značka môjho pudingu je dr. oetker, čiže je to 45 g balíček; hrnček má u mňa 300 ml; ja viem, že do pravej ide čokoláda, ale tu ide o to, že je rýchla............a čo sa týka tých kíl, to už si musí každý nejako ustrážiť alebo ani nemusí - ako ja ;)
anajka
tortu som skúsila ,ale veľmi neočarila nakoľko sa v ústach mrví a je aj dosť sladká - dala som podľa receptu celý pohárik.Možno niekomu chutí, no doma som s ňou úspech nezožala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia