Táto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som Zobraziť celý popisTáto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som ho ešte neskúšala, ale podstatné je, že je naozaj rýchla a jednoduchá.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame postupne olej a pudingové prášky. Vyzerá to síce beznádejne, ale nevzdávajte to, tie pudingy sa tam nakoniec rozmiešajú ;) Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy ( najistejšie je použiť aj papier na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre. Keď je upečená, vyklopíme je z formy a odstránime papier.
- 2
Nasledujúci deň, najlepšie ráno, ju rozrežeme nožom (alebo hrubšou niťou). Potrieme marhuľovým džemom, ja dávam aj celú fľaštičku. Znovu spojíme, dáme do chladničky.
- 3
Večer si pripravíme polevu z masla a čokolády, roztopených vo vodnom kúpeli, a tortu polejeme. Dobre je, keď pred poliatím osdstránite prípadnú nadbytočnú strúhanku. Zase dáme do chladničky. A ráno krájame :) ak chcete, môžete si k nej pripraviť šľahačku
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Korpus po upeceni natriet lekvarom a zabalit do alobalu, dat na niekolko hodin (6-8) do chladnicky. (Ak korpus rozkrojis na polovicku piskot je dobre popichat vidlickou, dalej marhulovy lekvar povarit s troskou vody a taky riedky naliat na tortu- takto sa lekvar dostane aj hlbsie do kopusu a tak zvlacni cely piskot a potom je torta lahodna).
Az potom poliat celu cokoladou tak, ze ju rozpustis v slahacke a tym vlastne ziskas fajnovu "Ganache" polevu, ktora nie je tvrda.
Verim @SOVKA : ze by chutila aj tebe.