Sacherova torta
Autor receptu: breehodge
Táto Sacherka je veľmi jednoduchá a musí ju zvládnuť aj začiatočník. A navyše je veľmi chutná. Nemôžem povedať, ako sa podobá originálu, lebo som ho ešte neskúšala, ale podstatné je, že je naozaj rýchla a jednoduchá.
8 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame postupne olej a pudingové prášky. Vyzerá to síce beznádejne, ale nevzdávajte to, tie pudingy sa tam nakoniec rozmiešajú ;) Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy ( najistejšie je použiť aj papier na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre. Keď je upečená, vyklopíme je z formy a odstránime papier.
- Nasledujúci deň, najlepšie ráno, ju rozrežeme nožom (alebo hrubšou niťou). Potrieme marhuľovým džemom, ja dávam aj celú fľaštičku. Znovu spojíme, dáme do chladničky.
- Večer si pripravíme polevu z masla a čokolády, roztopených vo vodnom kúpeli, a tortu polejeme. Dobre je, keď pred poliatím osdstránite prípadnú nadbytočnú strúhanku. Zase dáme do chladničky. A ráno krájame :) ak chcete, môžete si k nej pripraviť šľahačku