Sacher torta

zuzu3011 - fotkazuzu3011, 5. februára 2013
Sacher torta
Foto: zuzu3011

Tento recept som našla na stránke akosatorobi.sk, podobné recepty sú už aj tu, ale tak na pripomenutie ho predsa pridávam :) Torta je naozaj Zobraziť celý popisTento recept som našla na stránke akosatorobi.sk, podobné recepty sú už aj tu, ale tak na pripomenutie ho predsa pridávam :) Torta je naozaj výborná. Ja som ju pripravovala mame na oslavu narodenín a mala úspech. Vobec nie je suchá a len sa po nej zaprášilo, o 2 dni som robila ďalšiu.

100 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks surové
200 g
200 g
200 g (horká)
170 g
2 ks
1 ks
glazúra:
150 g (posekaná)
1,5 dcl
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny, (za kvalitu foto sa ospravedlňujem, je to fotené mobilom.)

    Sacher torta - obrázok 1
  2. 2

    Nad parou si roztopíme čokoládu.

  3. 3

    Oddelíme žĺtka a bielky. Do bielkov pridáme 2 vanilkové cukre a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridám maslo, práškový cukor a dobre výšlaháme, postupne pridáme vlažnú čokoládu. ďalej už pracujem bez mixéra. Do tejto masy pridáme vyšľahaný sneh a postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  4. 4

    Do formy vlejem cesto. /na spodok formy som si dala papier na pečenie, boky som vymazala herou a posypala polohrubou múkou/ a dám piecť do vyhriatej rúry na 60 minút pri teplote 160 stupňov.

    Sacher torta - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine tortu vytiahneme a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí tortu prerežeme cez stred. Vrchný kus prevrátime naopak/ja som ho trochu zrezala, lebo mi cesto v strede trochu viac narástlo/ táto prevrátená polovička ostane na spodnej časti. Ja som obe časti potrela hrubšou vrstvou marhuľového džemu a popichla vidličkou, aby sa džem dostal pekne do torty. Následne obe časti spojíme.

    Sacher torta - obrázok 5
  6. 7

    teraz už len pripraviť čokoládovú glazúru. Cukor a vodu dáme variť. čokoládu nad parou roztopíme. Do vlažnej vody s cukrom pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Glazúru nalejeme na tortu, vrch a boky zarovnáme.

    Sacher torta - obrázok 7
  7. 8

    takto pripravenú tortu som nechala v chladničke odpočívať do ďalšieho dňa. Dobrú chuť

    Sacher torta - obrázok 8

Diskusia k receptu

rajnica
jahôdka, možno preto, že sa nemá za čo červenať. ty by si ju pustila dole komínom, však?
merylin
no náhodou je pekná tá torta, mne sa páči,,:-))
merylin
kedže rada pečiem torty ,tak si ju aj ukladám,,,
zuzu3011
Dakujem Vám za milé komentáre :) nechcem a ani sa nepotrebujem obhajovať, ale ako som pisala kvalita fotiek je mizerna na koľko iPhone super nefoti a uz vobec nie pri umelom svetle, snažila som sa aby fotky boli aspon nejake a po "automatickom vylepseni" su tie fotky dost zosvetlene...
jozka2
je, je mas pravdu sacher som jedla pred 40 rokmi vo Viedni a bol doslova tmavy cokoladovy
alexdidi
Určite je výborná.Do korpusu ide 200g horkej čokolády,takže by mala byť tmavá,zrejme to robí len to foto....i keď ja do korpusu dávam radšej čokoládu na varenie,vidí sa mi zbytočné dávať horkú čokoládu,lebo na chuti som rozdiel nevidela a korpus sa mi vidí naopak krásne tmavo čokoládový...a úplne najtmavší čokoládový,aj veľmi chutný je s kakaom.Pridala som tu ako Valentínska sacherka,i keď je mi jasné,že pravá sacherka to nie je(ktorá však je?),ale je zatiaľ najlepšia akú som doteraz vyskúšala....a vyskúšala som ich už dosť...
zuzu3011
@alexdidi dakujem ;) ja som do cesta dala tych 200g čokolády z Lidla na koľko som dávala vyslovene pozor na %kakao a vyšlo mi najlepsie oproti oproti napríklad orion cok na varenie alebo tej figarovej značky. V skutočnosti je pekne tmavá,(logicky ze blesk z mobilu fotku dost osvetli)
Pochutili si naozaj všetci ;)
helca103
@zuzu3011 tiež fotím mobilom a viem,že to naozaj skresľuje, takže sa netráp pre farbu na fotke. Torta je pekná a určite aj chutná.
marienka44
@Zuzu3011 , mas ju peknu a iste aj chutnu. Ta cokoladaz Lidla, co si dala do cesta, je dost sladka. Skus tiez z Lidla nemecku horku 100 g balenie Zahtbitter. Ukladam do KK.
zuzu3011
:) dakujem všetkým za povzbudive komentáre a rady ;) vážim si ich




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia