Sacher torta

Autor receptu: zuzu3011

Tento recept som našla na stránke akosatorobi.sk, podobné recepty sú už aj tu, ale tak na pripomenutie ho predsa pridávam :) Torta je naozaj výborná. Ja som ju pripravovala mame na oslavu narodenín a mala úspech. Vobec nie je suchá a len sa po nej zaprášilo, o 2 dni som robila ďalšiu.

100 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny, (za kvalitu foto sa ospravedlňujem, je to fotené mobilom.)
  2. Nad parou si roztopíme čokoládu.
  3. Oddelíme žĺtka a bielky. Do bielkov pridáme 2 vanilkové cukre a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridám maslo, práškový cukor a dobre výšlaháme, postupne pridáme vlažnú čokoládu. ďalej už pracujem bez mixéra. Do tejto masy pridáme vyšľahaný sneh a postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Do formy vlejem cesto. /na spodok formy som si dala papier na pečenie, boky som vymazala herou a posypala polohrubou múkou/ a dám piecť do vyhriatej rúry na 60 minút pri teplote 160 stupňov.
  5. Po hodine tortu vytiahneme a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí tortu prerežeme cez stred. Vrchný kus prevrátime naopak/ja som ho trochu zrezala, lebo mi cesto v strede trochu viac narástlo/ táto prevrátená polovička ostane na spodnej časti. Ja som obe časti potrela hrubšou vrstvou marhuľového džemu a popichla vidličkou, aby sa džem dostal pekne do torty. Následne obe časti spojíme.
  6. teraz už len pripraviť čokoládovú glazúru. Cukor a vodu dáme variť. čokoládu nad parou roztopíme. Do vlažnej vody s cukrom pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Glazúru nalejeme na tortu, vrch a boky zarovnáme.
  7. takto pripravenú tortu som nechala v chladničke odpočívať do ďalšieho dňa. Dobrú chuť