Sacher torta
Autor receptu: zuzu3011
Tento recept som našla na stránke akosatorobi.sk, podobné recepty sú už aj tu, ale tak na
pripomenutie ho predsa pridávam :) Torta je naozaj výborná. Ja som ju pripravovala mame
na oslavu narodenín a mala úspech. Vobec nie je suchá a len sa po nej zaprášilo, o 2 dni
som robila ďalšiu.
100 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny, (za kvalitu foto sa ospravedlňujem, je to fotené mobilom.)
- Nad parou si roztopíme čokoládu.
- Oddelíme žĺtka a bielky. Do bielkov pridáme 2 vanilkové cukre a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridám maslo, práškový cukor a dobre výšlaháme, postupne pridáme vlažnú čokoládu. ďalej už pracujem bez mixéra. Do tejto masy pridáme vyšľahaný sneh a postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Do formy vlejem cesto. /na spodok formy som si dala papier na pečenie, boky som vymazala herou a posypala polohrubou múkou/ a dám piecť do vyhriatej rúry na 60 minút pri teplote 160 stupňov.
- Po hodine tortu vytiahneme a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí tortu prerežeme cez stred. Vrchný kus prevrátime naopak/ja som ho trochu zrezala, lebo mi cesto v strede trochu viac narástlo/ táto prevrátená polovička ostane na spodnej časti. Ja som obe časti potrela hrubšou vrstvou marhuľového džemu a popichla vidličkou, aby sa džem dostal pekne do torty. Následne obe časti spojíme.
- teraz už len pripraviť čokoládovú glazúru. Cukor a vodu dáme variť. čokoládu nad parou roztopíme. Do vlažnej vody s cukrom pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Glazúru nalejeme na tortu, vrch a boky zarovnáme.
- takto pripravenú tortu som nechala v chladničke odpočívať do ďalšieho dňa.
Dobrú chuť