Ryžový nákyp zo zvyšku ryže... :-)

Autor receptu: lenkanagy

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Žítok vymiešame spolu s cukrom. Pridáme uvarenú ryžu, múku a bielko, ktoré sme najpr vyšlahali na sneh. Formu na pečenie - misku na jednu porciu - vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej vymiešanú zmes a poukladáme do zmesi černice. Pečieme vo vyhrietej rúre pri 200stupňoch C. 10 minút. Potom znížime teplotu na 150stupňov a dopekáme asi 10minút. Kdo má rád veľmi sladký nákyp, ten si môže hotové jedlo poliať sirupom, alebo posypať práškovým cukrom. Škoda, že som ešte nevidela práškový trstinový, alebo hnedý cukor...:-(