Ryžový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento osviežujúci a lahodný dezert som pripravila pre vnučku. Lesné jahôdky som nazbierala na chate, čerešne sme dostali, boli krásne, chutné. Vznikol dezert- ryžové flameri. Robila som polovičnú porciu z rozpisu surovín.

2-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto sú jahôdky... vlastnoručne nazbierané v lese krásneho Slovenska.
  2. ...toto zas ostatné suroviny na koláč.
  3. Z čerešní uvaríme s 2PL rýchly kompót...
  4. ... pridáme sirup Redberry, necháme prejsť varom, aby čerešne zmäkli...
  5. ...pridáme obraté lesné jahodky, po chvili odstavíme.
  6. Potom šťavu z ovocia zlejeme a ovocie odložíme bokom.
  7. Šťavu neskor dáme do kastróla a varíme, pokiaľ nezhustne, budeme ju potrebovať na ozdobu.
  8. V kastróli varíme v mlieku prebratú a umytú guĺatozrnnú ryžu. Miešame, aby neprihorela.
  9. Keď je ryža v mlieku uvarená, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kúsok masla. Zamiešame.
  10. Makadamové orechy som roztĺkla tĺčikom na mäso v zavretom balíčku.
  11. Teraz do nádoby dáme polovicu mliečnej ryže...
  12. ...navrstvíme ovocie....
  13. ...posypeme orechami...
  14. ...a všetko prikryjeme ostatnou mliečnou ryžou. Poriadne uhladíme, pritlačíme.
  15. Zavrieme nádobu a dáme do chladu aspoň na jednu hodinu. Potom koláč vyklopíme, ozdobíme a podávame...
  16. Na druhý deň som ho vyklopila na tanier, poliala sirupom a ozdobila čerstvými ríbezľami.