Ryžový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento osviežujúci a lahodný dezert som pripravila pre vnučku. Lesné jahôdky som nazbierala na chate, čerešne sme dostali, boli krásne, chutné. Vznikol dezert- ryžové flameri. Robila som polovičnú porciu z rozpisu surovín.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Toto sú jahôdky... vlastnoručne nazbierané v lese krásneho Slovenska.
- ...toto zas ostatné suroviny na koláč.
- Z čerešní uvaríme s 2PL rýchly kompót...
- ... pridáme sirup Redberry, necháme prejsť varom, aby čerešne zmäkli...
- ...pridáme obraté lesné jahodky, po chvili odstavíme.
- Potom šťavu z ovocia zlejeme a ovocie odložíme bokom.
- Šťavu neskor dáme do kastróla a varíme, pokiaľ nezhustne, budeme ju potrebovať na ozdobu.
- V kastróli varíme v mlieku prebratú a umytú guĺatozrnnú ryžu. Miešame, aby neprihorela.
- Keď je ryža v mlieku uvarená, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kúsok masla. Zamiešame.
- Makadamové orechy som roztĺkla tĺčikom na mäso v zavretom balíčku.
- Teraz do nádoby dáme polovicu mliečnej ryže...
- ...navrstvíme ovocie....
- ...posypeme orechami...
- ...a všetko prikryjeme ostatnou mliečnou ryžou. Poriadne uhladíme, pritlačíme.
- Zavrieme nádobu a dáme do chladu aspoň na jednu hodinu. Potom koláč vyklopíme, ozdobíme a podávame...
- Na druhý deň som ho vyklopila na tanier, poliala sirupom a ozdobila čerstvými ríbezľami.