Ryžová kocka s ríbezľami
Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 6. septembra 2012
kuchárka Novej menzy v Žiline, 6. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20+20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu s polovicou cukru a mliekom varíme 20 minút, necháme vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s druhou polovicou cukru, sedem žĺtkov, pridáme sneh z troch bielkov a zamiešame do ryžovej hmoty.
- 2
Na vymastený plech dáme polovicu hmoty, položíme ríbezle, pridáme druhú polovicu hmoty a dáme piecť na 15 minút pri 180 oC.
- 3
Prikryjeme vyšľahaným snehom zo štyroch bielkov a cukru a dopečieme 20 minút na 160 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu