Ryžová kocka s ríbezľami

Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 6. septembra 2012
Ryžová kocka s ríbezľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
štipka
125 g
z 1 citróna
200 g
700 g
7 ks
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu s polovicou cukru a mliekom varíme 20 minút, necháme vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s druhou polovicou cukru, sedem žĺtkov, pridáme sneh z troch bielkov a zamiešame do ryžovej hmoty.

  2. 2

    Na vymastený plech dáme polovicu hmoty, položíme ríbezle, pridáme druhú polovicu hmoty a dáme piecť na 15 minút pri 180 oC.

  3. 3

    Prikryjeme vyšľahaným snehom zo štyroch bielkov a cukru a dopečieme 20 minút na 160 oC.

Diskusia k receptu

vecnemlada
ryzovy nakyp, ale riadne suchy, na 500g ryze treba aspon 1l mlieka a poriadne rozvarit, potom bude stavnaty
rea1
pridávam sa k dámam nadomnou - suché a presladenééééé! ani tie ríbezle to nezachránia.
evanaaa
A aj tých vajíčok kľudne môže byť menej......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia