Rýchly tvarohový zákusok z lístkového cesta

marosko566 - fotkamarosko566, 19. júla 2013

V seriály Priatelia jedli tvarohovú tortu a takú som dostal chuť na tvarohový koláč, že som si urobil tento recept.

4
porcie
15 minút
príprava
15+10 minút
na 180 a 150 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
500 ml
5 ks
300 g
2 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Odelíme si žĺtka od bielok. Do mixéra dáme žĺtka, 150g práškového cukru a vanilkový cukor. Všetko dobre zmixujeme. Postupne pridáme mlieko, tvaroh a zlaté klasy a poriadne premixujeme. Na plech si dáme lístkové cesto (ja kupujem to z Lídlu vyvaľkané) a vylejeme hmotu. Dáme do predom vyhriatej rúry na 180°C na 15 - 20minút.

  2. 2

    Zatiaľ si z bielkov a zvyšku cukru (150g) vyšlaháme tuhý sneh.

    Rýchly tvarohový zákusok z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Plech vyberieme z rúru po 15 - 20 minútach

    Rýchly tvarohový zákusok z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    dáme sneh, stíšime rúru na 150°C a dáme dopiecť pokiaľ sneh nezhnedne (cca 10-15min). Prajem dubrú chuť.

    Rýchly tvarohový zákusok z lístkového cesta - obrázok 4

Diskusia k receptu

medovnicek
aj ja mám takéto koláče rada, ešte keby môj chlap vedel takto piecť:)
3sandra3
super chutná rýchlovka,,, bude zajtra... vďaka za inšpiráciu a návod :-)
zdezda
výborný zákusok, robievam ho, no podklad-cesto robievame maslové(linecké), vyskúšam ho takto, ako si nám ho ty ponúkla :-)
evanaaa
Aj ja som ho robila s lístkovým cestom, len som zdvihla okraje, no druhý raz keď som piekla, dala som o jeden tvaroh viac, aj mlieka som pridala, lebo na klasický plech sa mi zdalo málo plnky. Ale ináč je dobrý.
laurisia
@evanaaa ja ho robievam často, mlieko nechávam v takomto množstve, ale tvaroh dávam od 60 do 75 Dkg - podľa veľkosti balenia. 50 Dkg tvarohu mi je tiež málo. Faktom je, že toto je obľúbený koláč celej našej rodiny :-)
abzv
.......vynikajuuuuuci.....chuti vyborne.....
ajka33
...vyskúšala, sliepky si pochutnali :-) Neviem čo si vy čo ste tento recept naozaj vyskúšali myslíte o tom lístkovom ceste. Nám skutočne nechutilo. Tvrdé a mazľavé. Zostávam pri starej klasike lineckého. A tú tvarohovú vrstvu odporúčam piecť až pokiaľ nezačnú hnednúť kraje, inak vám to zostane nedopečené a státím v chlade do druhého dňa pustí dajakú mazľavú sladkú vodu.
anemarka
Môžte mi prosím poradiť aký tvaroh treba použiť? Jemný hrudkovitý alebo jemný mäkký?
redakcia
@Anemarka (28.3.2018 09:02)

Posielam odpoved od autora receptu @Marosko566 :
Dobry den. Ja pouzivam jemny (najviac sa mi osvedcil z Lidlu v takom vedierku, zda sa mi ze je 500 g).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia