Rýchly obedík

mataliptak - fotkamataliptak, 25. apríla 2012

Tento obed robím ked sa mi velmi variť nechce alebo nie je čas ... je to velmi jednoduché ale aj velmi chutné ... Zobraziť celý popisTento obed robím ked sa mi velmi variť nechce alebo nie je čas ... je to velmi jednoduché ale aj velmi chutné ... a to je najlepšie , že je všetko na jednom plechu a nie plno riadov ... :-)

Suroviny

2 kg
0,5 kg
1 kg
2-3 ks (najlepšia je pikantná




Postup

  1. 1

    Ja si vždy dávam na spodok plechu papier na pečenie takže aj teraz som tak urobila . Zemiaky surové si nakrájame na spodok plechu na kolieska , osolíme ich a ak chcete tak jemne okoreníme ale naozaj len jemne lebo ak máte dosť pikantnú klobásku tak netreba velmi koreniť .

    Rýchly obedík - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky si naukladáme kolieska klobásky . Kto chce nech dá viac ale nám stačí takto ...

    Rýchly obedík - obrázok 2
  3. 3

    Na klobásku nasypeme surovú , umytú ryžu ...

    Rýchly obedík - obrázok 3
  4. 4

    Na ryžu zase poukladáme klobásku ...

    Rýchly obedík - obrázok 4
  5. 5

    No a úplne na vrch dáme kyslú kapustu ja som ju trošku osolila a poliala asi deci až dva deci olejom ....

    Rýchly obedík - obrázok 5
  6. 6

    A už len zalejeme vodou až po kapustu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupnov , čas som nesledovala ale ked bola kapusta už trošku do hneda tak som skúsila a všetko už bolo mäkulinké ....

    Rýchly obedík - obrázok 6
  7. 7

    A obed je hotový ... tak dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

tiginko
toto sa mi páči, taká zjednodušená podoba koložvárskej kapusty :-)
helca103
páči sa mi takýto jednoduchý recept,určite vyskúšam lebo mám rada varenie v jednom hrnci /v tomto prípade na plechu/
tatranka
Aj mne to prichodí,ako jednoduchá ,rýchla a určite chutná,koložvárska kapusta.Ukladám si recept.Niekedy práve takáto rýchlovka zachráni situáciu.
sylvinka
aj mne to trošinku pripomína koložvársku. Inak dobrý nápad s tým papierom na pečenie.
radulienka
Aj ja to robievam, je to fajnovka, môže sa dať aj iná údenina alebo rebierka, či kuracie stehná alebo aj zbytky pečeného mäsa a prípadne sa môže zaliať aj smotanou. Mňam...
1x martau
modrykamen
Tak takto zo surových zemiakov a surovej ryže som neskúšal, ale skúsiť môžem.
bublinka08
Nejako si neviem dať dokopy tú ryžu so zemiakmi .. išlo by to aj bez nej?
maladada
úžasne dobre to vyzerá a určite aj dobre chutí, vyskúšam hneď zajtra ale skúsim dať na vrch aj kyslú smotanku:))
ppokia
aj mne to pripomína kološvarsku a tie zemiaky s ryžou tam pasuju,
laurisia
Dnes si ma zachránila, lebo akosi som bola bez fantázie .... recept je výborný, rozdiel som urobila len v tom, že som vrch poliala jednou šľahačkovou smotanou. Piekla som presne hodinku na 170°C. Je to mňam!!! Ďakujem za fajn recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia