Foto: rebeka14
Tento recept som získala od priateľky,ktorá obľubuje rýchle a lacné recepty.Mne sa páči hlavne preto,že sa v ňom dajú využiť kompóty,ktoré sú napríklad Zobraziť celý popisTento recept som získala od priateľky,ktorá obľubuje rýchle a lacné recepty.Mne sa páči hlavne preto,že sa v ňom dajú využiť kompóty,ktoré sú napríklad rozvarené, alebo sa vám málo míňajú.A zvládne ho aj začiatočník,pretože nie je na ňom čo pokaziť.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rozmixujeme si kompót aj so šťavou. Ja používam najčastejšie slivkový.Postupne pridáme ostatné suroviny a dáme piecť na vymastený a vysypaný plech, na normálnu veľkosť plechu.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku.V pôvodnom recepte jej bolo oveľa menej,no keďže je to na veľký plech, plnku som si upravila.Mlieko s cukrom uvaríme,odstavíme bokom, pridáme sekané,alebo pomleté orechy.Ja osobne dávam miesto nich viac kokosu,pretože ich nemôžem veľmi,ale kto môže s tými orechami je to ozaj dobré.Pridáme tam ešte kokosovú múčku a do teplého celé maslo či už Heru,alebo Palmarín.Nechať úplne rozpustiť.Netreba sa toho báť...až by sa Vám to zdalo redšie kľudne si pridajte trochu orechy či kokos. Ďalej sa to už nešľahá tak to má byť také polohusté,aby ste to vedeli dať na koláč.Ono to ešte vsiakne trochu do cesta a drži to pekne spolu.
- 3
Na ešte teplý koláč dáme tiež vlažnú plnku ako sme ju práve dokončili. Ozdobíme rozpustenou čokoládou,alebo len tak nastrúhame. Ja som dala ešte mandle.Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujímavé cesto,niekedy vyskúšam.:)