Foto: bananalover
Doma sme mali dosť jabĺčok a keďže som chcela nejaký ľahký a rýchly zákusok, tento bol ako stvorený na pečenie :) Plus, hrnčekové recepty Zobraziť celý popisDoma sme mali dosť jabĺčok a keďže som chcela nejaký ľahký a rýchly zákusok, tento bol ako stvorený na pečenie :) Plus, hrnčekové recepty sa vždy podaria a patria medzi moje najobľúbenejšie :)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 |
|
1 hrnček |
|
60 g |
|
2 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
Dokončenie: | |
1/5 hrnčeka |
|
2 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrá a nastrúhame na hrubom strúhadle (1 hrnček očistených nastrúhaných jabĺk). Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a s práškovým cukrom. Pridáme rozpustené vychladnuté maslo, vajcia, smotanu a jablká. Premiešame.
- 2
Hotové cesto dáme do formy potretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 150 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme.
- 3
Povrch korpusu potrieme džemom (nemusí byť jahodový, dala som na kúsok aj čučoriedkový), vykrojíme jadrá a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk podusíme asi 3 minúty v horúcej vode s citrónovou šťavou, necháme odkvapkať a vychladnúť.
- 4
Vychladnuté jablká poukladáme na povrch korpusu a polejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a potom vyberieme z formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu