Rýchly jablkový koláč

bananalover - fotkabananalover, 15. februára 2014

Doma sme mali dosť jabĺčok a keďže som chcela nejaký ľahký a rýchly zákusok, tento bol ako stvorený na pečenie :) Plus, hrnčekové recepty Zobraziť celý popisDoma sme mali dosť jabĺčok a keďže som chcela nejaký ľahký a rýchly zákusok, tento bol ako stvorený na pečenie :) Plus, hrnčekové recepty sa vždy podaria a patria medzi moje najobľúbenejšie :)

12
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1 hrnček
1/2
1 hrnček
60 g
2 ks
1/3 hrnčeka
Dokončenie:
1/5 hrnčeka
2 ks
z 1/2 citróna
1 balíček




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrá a nastrúhame na hrubom strúhadle (1 hrnček očistených nastrúhaných jabĺk). Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a s práškovým cukrom. Pridáme rozpustené vychladnuté maslo, vajcia, smotanu a jablká. Premiešame.

  2. 2

    Hotové cesto dáme do formy potretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 150 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme.

  3. 3

    Povrch korpusu potrieme džemom (nemusí byť jahodový, dala som na kúsok aj čučoriedkový), vykrojíme jadrá a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk podusíme asi 3 minúty v horúcej vode s citrónovou šťavou, necháme odkvapkať a vychladnúť.

  4. 4

    Vychladnuté jablká poukladáme na povrch korpusu a polejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a potom vyberieme z formy.

    Rýchly jablkový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

martamm
Nejaké jablká nám ešte zostali, musím skúsiť Tvoj koláčik, recept vyzerá výborne a sviežo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia