Rýchly francúzsky citrónový koláč

pejas - fotkapejas, 11. septembra 2012
Rýchly francúzsky citrónový koláč
Foto: pejas

Recept som našla na stránke dobré-recepty, ale trošku som si ho prispôsobila. Je veľmi osviežujúci, príjemne kyselkavý a šťavnatý.

8
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
100 g
1 ks celé
1 KL (ale len zarovno)
100 g
Krém:
1 ks
3 PL
500 ml
1 ks
3 ks väčšie




Postup

  1. 1

    Zo surovín určených na cesto vymiesime cesto. Maslo môžete pridať buď nastrúhané alebo aj roztopené (s roztopeným sa vám podarí ľahšie vypracovať cesto).

    Rýchly francúzsky citrónový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Následne ním vystelieme okrúhlu formu s priemerom asi 28 cm, ktorú sme predtým vymastili tukom a vysypali múkou. Cesto dáme piecť na približne 20 minút do vyhriatej rúry.

    Rýchly francúzsky citrónový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Citróny zbavíme šupky a pokrájame na menšie kúsky do hrnca. Pridáme 4 lyžice cukru a deci vody. Privedieme do varu a pomaly varíme, kým sa citróny trošku nerozvaria.

    Rýchly francúzsky citrónový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Ak chcete krém bez kúskov citrónu, zmes prepasírujeme cez sitko do iného hrnca. Ja som nechala aj kúsky, je to zaujímavejšie :-) K zmesi pridáme Zlatý klas a ak je ešte treba, tak trochu cukru, podľa chuti. Hmotu dôkladne rozmiešame. Potom pridáme 4 dcl vody a varíme ako puding. Následne hmotu vylejeme na vychladnuté cesto.

    Rýchly francúzsky citrónový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame len tak, alebo so šľahačkou. Kto má ako rád :-)

Diskusia k receptu

zmizka
Tak ten vyzerá krásne :) Určite by bol dobrý aj s iným citrusovým ovocím a veľmi zaujímavé cesto. Musím vyskúšať :)
danila
tak toto musím vyskúšať aj ja, citrónové všetko milujem...
adejka
mňaaam , taketo niečo som jedavala na ranajky na Francuzskej riviere :) a nevedela som sa toho dojest , musim vyskušat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia