Foto: pejas
Recept som našla na stránke dobré-recepty, ale trošku som si ho prispôsobila. Je veľmi osviežujúci, príjemne kyselkavý a šťavnatý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks celé |
|
1 KL (ale len zarovno) |
|
100 g |
|
Krém: | |
1 ks |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
3 ks väčšie |
|
Postup
-
1
Zo surovín určených na cesto vymiesime cesto. Maslo môžete pridať buď nastrúhané alebo aj roztopené (s roztopeným sa vám podarí ľahšie vypracovať cesto).
-
2
Následne ním vystelieme okrúhlu formu s priemerom asi 28 cm, ktorú sme predtým vymastili tukom a vysypali múkou. Cesto dáme piecť na približne 20 minút do vyhriatej rúry.
-
3
Citróny zbavíme šupky a pokrájame na menšie kúsky do hrnca. Pridáme 4 lyžice cukru a deci vody. Privedieme do varu a pomaly varíme, kým sa citróny trošku nerozvaria.
-
4
Ak chcete krém bez kúskov citrónu, zmes prepasírujeme cez sitko do iného hrnca. Ja som nechala aj kúsky, je to zaujímavejšie :-) K zmesi pridáme Zlatý klas a ak je ešte treba, tak trochu cukru, podľa chuti. Hmotu dôkladne rozmiešame. Potom pridáme 4 dcl vody a varíme ako puding. Následne hmotu vylejeme na vychladnuté cesto.
-
5
Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame len tak, alebo so šľahačkou. Kto má ako rád :-)
Diskusia k receptu