Foto: ivanka242
Tieto cestoviny robím často, pretože sú rýchle, jednoduché,lacné a chutné :) ... Robím ich hlavne v lete, keď je vonku moc teplo a nechce Zobraziť celý popisTieto cestoviny robím často, pretože sú rýchle, jednoduché,lacné a chutné :) ... Robím ich hlavne v lete, keď je vonku moc teplo a nechce sa mi pariť sa a potiť nad šporákom 3hodiny ..alebo keď sa mi nechce variť :)) Sú vhodné na ľahký obed alebo večeru....kedže nemajú žiadnu ťažkú omáčku smotanovú ani nič podobné, zasýtia ale nie sú ťažké na žalúdok čo mne veľmi vyhovuje hlavne v týchto horúcich letných dňoch :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé dáme variť vodu do väčšieho hrnca na cestoviny.. a do menšieho hrnca na mrazenú zeleninu. Do obidvoch dáme soľ.
-
2
Keď voda začne vrieť vysypeme do hrnca mrazenú zeleninu, dáme na slabší oheň a varíme tak 3-10min kým zelenina nebude uvarená. Potom vypneme a scedíme.
-
3
Aj cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a dáme na slabší plameň a varíme pokým nezmäknú .. ( ja ich varím úplne do mäkka..al dente nemám rada :) ..) ... Keď sú cestoviny uvarené tak scedíme a prepláchneme studenou vodou.
-
4
Zelenina je uvarená a scedená
-
5
Cestoviny sú tiež hotové .. Dáme ich do väčšej misy.
-
6
Do cestovín pridáme olej a premiešame aby sa cestoviny nelepili.
-
7
Zeleninu prisypeme k cestovinám..
-
8
poriadne premiešame.. pridáme aj čierne korenie, soľ a sušenú bazalku podľa chuti :)..
-
9
Pokrájame si petržlenovú vňať na drobno ( ja mám mrazenú.čerstvú som práve doma nemala)
-
10
pridáme do cestovín ..
-
11
..a znovu dobre premiešame.. (ale opatrne aby cestoviny zachovali tvar a neboli z nich slíže .. môj drahý to tak raz miešal jak hulvát a tak to potom aj vyzeralo :D ..takže nežne! hehe :)... ) TYP: k zmesi môžete pridať kľudne aj sójové kocky alebo opečené kuracie prsia nakrajané na menšie kúsky :) .... (ja som ich doma nemala a do obchodu sa mi chodiť nechcelo tak som dala len zeleninku ).. taktiež sa môžu pridať aj šampióni v konzerve
-
12
nakrájame si cibuľku..
-
13
na panvicu si dáme trochu oleja
-
14
a opražíme cibuľku do zlatista.. Keď je cibuľka opražená tak ju primiešame do cestovinovej zmesi.
-
15
Potom si odoberieme z cestovín koľko chceme ( podľa toho pre koľkých ľudí to robíte) .. a dáme cestoviny na tú istú panvicu v ktorej sme robili aj cibuľku.( je dobré to robiť v hlbšej panvici )....dáme si trošku oleja PS: ostatné cestoviny ktoré neopekáme si zakryjeme a dáme do chladničky... keď budeme mať chuť tak si znovu odoberieme koľko chceme a poopekáme na panvici ..Neopekajte hneď všetky cestoviny naraz na panvici a neodkladajte ich potom do chladničky už také opečené !!... nechutia už tak dobre a sú také oničom potom.... najlepšie je si vždy spraviť čerstvo opečené :)
-
16
cestoviny posypeme červenou paprikou a troškou chilli ( podľa chuti )..ja som pridala aj trošku oregana :)
-
17
premiešavame a opekáme na silnejšom ohni tak 5 minút
-
18
Hotovo :) Dáme na tanier, posypeme postrúhaným syrom dozdobíme vňaťkou a môžeme papať
-
19
Kto nemá rád takéto suchšie cestoviny tak si pridá aj kečup podľa chuti :)
-
20
Dobrú chuť ;-)
Diskusia k receptu