Rýchle zeleninové cestoviny

Autor receptu: ivanka242

Tieto cestoviny robím často, pretože sú rýchle, jednoduché,lacné a chutné :) ... Robím ich hlavne v lete, keď je vonku moc teplo a nechce sa mi pariť sa a potiť nad šporákom 3hodiny ..alebo keď sa mi nechce variť :)) Sú vhodné na ľahký obed alebo večeru....kedže nemajú žiadnu ťažkú omáčku smotanovú ani nič podobné, zasýtia ale nie sú ťažké na žalúdok čo mne veľmi vyhovuje hlavne v týchto horúcich letných dňoch :)

5-7
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé dáme variť vodu do väčšieho hrnca na cestoviny.. a do menšieho hrnca na mrazenú zeleninu. Do obidvoch dáme soľ.
  2. Keď voda začne vrieť vysypeme do hrnca mrazenú zeleninu, dáme na slabší oheň a varíme tak 3-10min kým zelenina nebude uvarená. Potom vypneme a scedíme.
  3. Aj cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a dáme na slabší plameň a varíme pokým nezmäknú .. ( ja ich varím úplne do mäkka..al dente nemám rada :) ..) ... Keď sú cestoviny uvarené tak scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  4. Zelenina je uvarená a scedená
  5. Cestoviny sú tiež hotové .. Dáme ich do väčšej misy.
  6. Do cestovín pridáme olej a premiešame aby sa cestoviny nelepili.
  7. Zeleninu prisypeme k cestovinám..
  8. poriadne premiešame.. pridáme aj čierne korenie, soľ a sušenú bazalku podľa chuti :)..
  9. Pokrájame si petržlenovú vňať na drobno ( ja mám mrazenú.čerstvú som práve doma nemala)
  10. pridáme do cestovín ..
  11. ..a znovu dobre premiešame.. (ale opatrne aby cestoviny zachovali tvar a neboli z nich slíže .. môj drahý to tak raz miešal jak hulvát a tak to potom aj vyzeralo :D ..takže nežne! hehe :)... ) TYP: k zmesi môžete pridať kľudne aj sójové kocky alebo opečené kuracie prsia nakrajané na menšie kúsky :) .... (ja som ich doma nemala a do obchodu sa mi chodiť nechcelo tak som dala len zeleninku ).. taktiež sa môžu pridať aj šampióni v konzerve
  12. nakrájame si cibuľku..
  13. na panvicu si dáme trochu oleja
  14. a opražíme cibuľku do zlatista.. Keď je cibuľka opražená tak ju primiešame do cestovinovej zmesi.
  15. Potom si odoberieme z cestovín koľko chceme ( podľa toho pre koľkých ľudí to robíte) .. a dáme cestoviny na tú istú panvicu v ktorej sme robili aj cibuľku.( je dobré to robiť v hlbšej panvici )....dáme si trošku oleja PS: ostatné cestoviny ktoré neopekáme si zakryjeme a dáme do chladničky... keď budeme mať chuť tak si znovu odoberieme koľko chceme a poopekáme na panvici ..Neopekajte hneď všetky cestoviny naraz na panvici a neodkladajte ich potom do chladničky už také opečené !!... nechutia už tak dobre a sú také oničom potom.... najlepšie je si vždy spraviť čerstvo opečené :)
  16. cestoviny posypeme červenou paprikou a troškou chilli ( podľa chuti )..ja som pridala aj trošku oregana :)
  17. premiešavame a opekáme na silnejšom ohni tak 5 minút
  18. Hotovo :) Dáme na tanier, posypeme postrúhaným syrom dozdobíme vňaťkou a môžeme papať
  19. Kto nemá rád takéto suchšie cestoviny tak si pridá aj kečup podľa chuti :)
  20. Dobrú chuť ;-)