Slané chuťovky

Rýchle chuťovky k vínu aj pivu

Autor receptu: redakcia

Krehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu či párty.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Jedno lístkové cesto rozvinieme a potrieme bryndzovou nátierkou alebo bryndzou. Na vrstvu bryndze rozložíme druhé lístkové cesto.
  2. Stočíme do rolády, nakrájame asi na 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne kolieska roztlačíme dnom pohára, ktoré sme pomúčili.
  3. Na každé koliesko dáme trochu kečupu alebo horčice, koliesko salámy a na vrch uložíme kúsok údeného syra.
  4. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 – 15 minút.
  5. Po dopečení môžeme posypať nasekanou jarnou cibuľkou.