Rýchle bezlepkové rezance fotorecept
Foto: natascha1
Pred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby. Učím sa variť a piecť bezlepkovo, nie vždy Zobraziť celý popisPred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby. Učím sa variť a piecť bezlepkovo, nie vždy sa všetko na prvýkrát podarí, ale nevzdávam to. Zistila som, že za pár minút dokážem urobiť bezlepkové rezance. Možno pre niekoho nič zaujímavé, ale snáď niekomu pomôže.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajca a vody vypracujem vláčne cesto. Ide to veľmi rýchlo, rýchlejšie ako z klasickej múky.
-
2
Cesto nastrúhame na slzičkovom strúhadle na dlhšie rezance.
-
3
Nechám do druhého dňa vysušiť na doske.
-
4
Varím najskôr v nasledujúci deň, vsypeme ich do osolenej vriacej vody a po tom, ako vyplávajú varím ešte cca 6 minút.
- 5
Výborné sú do mäsového vývaru, ale aj s tvarohom a prepusteným maslom alebo nasladko s makom, či orechmi.
Tiež rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Pěkný bezlepkový receptík, jednoduchý a jasný. Někdy vznikne kouzlo nechtěného a tady sa rezance ozaj daria! Jsi šikulka!
Naozaj to bolo kúzlo nechceného :-)