bezlepkové rezance
bezlepkové rezance

Rýchle bezlepkové rezance fotorecept

natascha1 - fotkanatascha1, 16. októbra 2022
Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept)
Foto: natascha1

Pred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby. Učím sa variť a piecť bezlepkovo, nie vždy Zobraziť celý popisPred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby. Učím sa variť a piecť bezlepkovo, nie vždy sa všetko na prvýkrát podarí, ale nevzdávam to. Zistila som, že za pár minút dokážem urobiť bezlepkové rezance. Možno pre niekoho nič zaujímavé, ale snáď niekomu pomôže.

2
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g (Mehl farine)
1 ks (veľkosť M)
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a vody vypracujem vláčne cesto. Ide to veľmi rýchlo, rýchlejšie ako z klasickej múky.

    Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nastrúhame na slzičkovom strúhadle na dlhšie rezance.

    Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechám do druhého dňa vysušiť na doske.

    Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varím najskôr v nasledujúci deň, vsypeme ich do osolenej vriacej vody a po tom, ako vyplávajú varím ešte cca 6 minút.

  5. 5

    Výborné sú do mäsového vývaru, ale aj s tvarohom a prepusteným maslom alebo nasladko s makom, či orechmi.

Diskusia k receptu

frezia68
Z tej múky robím tenučké palacinky,ale teraz si ma prekvapila a recept ukladám,ďakujem za nápad. Šikovná :-).
natascha1
@ria2 a @frezia68 ďakujem pekne. Pôvodne som mala v pláne robiť rajbaničku, ale čuduj sa svete, spod strúhadla začali vychádzať rezance, čo ma veľmi potešilo. Hlavne preto, lebo z výberu cestovín na lekársky predpis nám lekár rezance neponúkol. Je to naozaj veľmi rýchle, bez vaľkania a krájania.
haji
@natascha1 (17.10.2022 12:56)
Pěkný bezlepkový receptík, jednoduchý a jasný. Někdy vznikne kouzlo nechtěného a tady sa rezance ozaj daria! Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia