bezlepkové rezance

Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept)

Autor receptu: natascha1

Pred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby. Učím sa variť a piecť bezlepkovo, nie vždy sa všetko na prvýkrát podarí, ale nevzdávam to. Zistila som, že za pár minút dokážem urobiť bezlepkové rezance. Možno pre niekoho nič zaujímavé, ale snáď niekomu pomôže.

2
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajca a vody vypracujem vláčne cesto. Ide to veľmi rýchlo, rýchlejšie ako z klasickej múky.
  2. Cesto nastrúhame na slzičkovom strúhadle na dlhšie rezance.
  3. Nechám do druhého dňa vysušiť na doske.
  4. Varím najskôr v nasledujúci deň, vsypeme ich do osolenej vriacej vody a po tom, ako vyplávajú varím ešte cca 6 minút.
  5. Výborné sú do mäsového vývaru, ale aj s tvarohom a prepusteným maslom alebo nasladko s makom, či orechmi.