Slivková marmeláda

Rýchla slivková marmeláda

Autor receptu: redakcia

Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem.* Samozrejme, so slivkovým lekvárom sa nemôže porovnávať, ale ako alternatívu do koláčov ju možno použiť.

7 pohárov
porcií
25 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si sedem 200 ml pohárov. Slivky umyte, zbavte kôstok a rozmixujte.
  2. Vložte ich do veľkého hrnca spolu s citrónovou šťavou. K ovociu pridajte želírovací cukor, premiešajte a priveďte do varu.
  3. Za stáleho miešania varte aspoň 4 minúty, prípadne trochu dlhšie, ak chcete ešte hustejšiu konzistenciu. Vmiešajte rum.
  4. Nalejte do pripravených pohárov a ihneď uzavrite. Do marmelády možno pridať na začiatku varenia aj koreniny – celú škoricu, badián alebo klinčeky.