Slivková marmeláda
Rýchla slivková marmeláda
Autor receptu: redakcia
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem.* Samozrejme, so slivkovým lekvárom sa nemôže porovnávať, ale ako alternatívu do koláčov ju možno použiť.
7 pohárov porcií |
25 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravte si sedem 200 ml pohárov. Slivky umyte, zbavte kôstok a rozmixujte.
- Vložte ich do veľkého hrnca spolu s citrónovou šťavou. K ovociu pridajte želírovací cukor, premiešajte a priveďte do varu.
- Za stáleho miešania varte aspoň 4 minúty, prípadne trochu dlhšie, ak chcete ešte hustejšiu konzistenciu. Vmiešajte rum.
- Nalejte do pripravených pohárov a ihneď uzavrite. Do marmelády možno pridať na začiatku varenia aj koreniny – celú škoricu, badián alebo klinčeky.