Rýchla rybacia polievka

Autor receptu: rybarkuchar

Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné ju variť ak vám zostali po vyfiletovaní ryby: hlava, plutvy, chvost, odrezky... vnútornosti nepoužívam, neviem prečo. Kľukne ju môžete pripraviť aj zo supermarketových rýb. Čím viac druhov rýb, tým lepšie. Recept vznikol kombináciou rôznych rybaco-polievkových receptov a časovým limitom 30 min.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Necháme uvariť kúsky ryby v osolenej vode. Žiadne koreniny len soľ. Scedíme vývar a opatrne vykostíme.
  2. Pripravíme si na masti (oleji) cibuľový základ, podobne ako na guláš, pridáme na drobno posekanú zeleninu, koreniny, vykostené kúsky ryby, podlejeme vývarom a dusíme do polo-mäkka. Ak chcete aby mala polievka podobu krémovej, ponorte mixér a rozmixujte. Čo sa týka zeleniny je to na vás. Bez strachu pridajte čo máte. Celkom dobré je to aj z hlávkovou kapustou (tú nemixovať). Dolejeme, podľa toho akú hustú polievku chceme mať, rybací vývar a sekundu povaríme.
  3. Filety pokrájame na malé kúsky 2x2 cm posolíme a opražíme. Prípadne ich pripravíme podľa receptu: Jednoduchý kapor. Opražené kúsky vložíme do hotovej polievky a môžeme podávať. Do taniera je vhodné pridať lyžičku kyslej smotany, podľa chuti čili pastu.