Rýchla ranná ovsená kaša

Autor receptu: receptyodveron

BEZ LEPKU, MLIEKA. Rýchle, zdravé a teplé raňajky!

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pre bezlepkovú verziu odporúčam použiť pohánkové vločky alebo si zadovážiť špeciálne bezlepkové ovsené vločky dostupné v bio a vegan obchodoch. V hrnci si najprv na sucho opražíme vločky a po chvíli ich zalejeme mliekom. Pridáme lyžičku škorice. Varíme a miešame až kým nám kaša nezhustne. Keď je hotová, odstavíme ju z ohňa. Na suchej panvici si opražíme vidličkou roztlačený banán. Keď banánové pyré začne mať lepivú konzistenciu, primiešame ho do teplej kaše. Podávame s ľubovoľným čerstvým alebo sušeným ovocím a orieškami podľa chuti. Veľmi dobrou kombináciou sú jahody a mandle. Dobrú chuť a veľa energie do dňa!