Rýchla nedelná tortička :-)

1andy - fotka1andy, 28. júla 2011

Jedno nedeľné ráno nám odišla jedna návšteva a už bola na ceste druhá a tak som mala potrebu niečo sladké na privítanie pripraviť. Zobraziť celý popisJedno nedeľné ráno nám odišla jedna návšteva a už bola na ceste druhá a tak som mala potrebu niečo sladké na privítanie pripraviť. Keďže som nemala chuť na nič konkrétne ani na žiadne overené recepty tak som zapla bunky, nakukla do chladničky a za 20 min bola torta na svete.

8-12
porcií
25-30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
 3 dcl pohár
1 ks/250 ml
1 ks
1 1
1 kelímok
300 ml




Postup

  1. 1

    Z vajec cukru a múky si upečieme korpus, postup si už každý zvolí sám podľa seba.

  2. 2

    Po vychladnutí na korpus dáme ríbezle ak sú niekomu kyslé môže ešte pridať cukor, potom si vymiešame mascarpone s cukrom vanilkovým cukrom a kyslou smotanou každý podľa chuti natrieme na ríbezle. Na záver si pripravíme puding bez varenia čokoládový a použijeme ako poslednú vrstvu. Dáme na chvíľu do chladničky a môžeme konzumovať.

  3. 3

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tortička vyzerá byť dobrá s ríbezľami. Ale nebolo by lepšie dať najprv puding, ten je ťažší a až potom mascarpone, nech ho nezatlačí?
1andy
evankaaa neboj všetko ostalo na svojom mieste tak ako malo a bolo aj pekne vidieť vrstvy.
lubinkaa
chcem sa len spytat co pouzit na upecenie..ci plech alebo tortovu formu..co je lepsie..a som zaciatocnik tak preto sa taku blbost pytam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia