Rýchla bryndzová polievka

bobana999 - fotkabobana999, 28. marca 2012

Túto polievku som prvý krát jedla asi ako piatačka na základke u našej tety Štefky z Černej lehoty.Veľmi mi chutila no odvtedy som ju Zobraziť celý popisTúto polievku som prvý krát jedla asi ako piatačka na základke u našej tety Štefky z Černej lehoty.Veľmi mi chutila no odvtedy som ju dllllllho nejedla..nemali sme receptík.Náhodou sme však mali velmi dobrú susedku Pani Ernstovú ktorá ma túto polievočku naučila keď som bola ako ôsmačka a odvtedy je v našej rodine najsamobľúbenejšia.

Suroviny

3 väčšie kusy
1 kus
 koľko prijme vajíčko
2 lyžice
200 gr.+ -




Postup

  1. 1

    Ošúpané pokrájané zemiaky si dáme variť do osolenej vody...medzitým si pripravíme z vajíčka a hrubej múky mrveničku,keď sú zemiaky takmer uvarené odoberieme si z nich vodu a necháme ju zletnieť.K zemiakom pridáme mrveničku a maslo.Keď je mrvenička uvarená k polievke prilejeme odobratú vodu zo zemiakov zmiešanú s bryndzou,už len zamiešame a odstavíme.Nebohá susedka mi vždy prízvukovala že túto bryndzovú vodu by som mala vlievať do polievky až keď sa už úplne prestane variť aby sa bryndza nezrazila.

Diskusia k receptu

soncya
Mňam, demikát mám veľmi rada. Ďakujem za pripomenutie! Ja robím vtedy, keď varím bryndzové halušky a polievočku robím z haluškovej vody! Veľmi jednoduchá, chutná a výdatná polievočka!!
takataka
Toto sú naše "melence", ktoré zbožňujem. Demikát je o inom.
Len na okraj - Čierna Lehota okres BN?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia